Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Uzbudljiv početak škole

Dva europska projekta u I. OŠ Bjelovar

Bjelovar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Projekte su osmislile učiteljice Nataša Ljubić Klemša, Helena Gustović Ljubić i Martina Supančić

Ovu školsku godinu I. OŠ Bjelovar započet će provoditi čak dva europska projekta zahvaljujući predanom timskom radu učiteljica Nataše Ljubić Klemše, Helene Gustović Ljubić i Martine Supančić, koje su osmišljavale i pisale projekte koje će uz pomoć još nekoliko kolega iz škole provoditi naredne dvije godine. Riječ je o projektima Erasmus+ vrijednima oko 190.000 eura. Putem KA1 Erasmus+ projekta naziva “Let's VolunPeer!” četiri učiteljice iz ove škole usavršavat će se u Ujedinjenom Kraljevstvu i Malti u području inovativnih metoda rada, upotrebe suvremene tehnologije u nastavi i britanske kulture, a jedna učiteljica otići će u stručni posjet školi na Azorima na edukaciju o strategijama vođenja volonterskog kluba.

Željeznička stanica u Daruvaru Porast od 15 posto Subvencije pomogle, vlakovima se vozi sve više putnika

Zamisao je iskoristiti prostor škole u poslijepodnevnim satima i ponuditi učenicima različite sekcije u koje se mogu uključiti prema afinitetima. U volonterski klub moći će se uključiti i djeca iz drugih škola, a imat će priliku učiti o britanskoj kulturi i književnosti, kreativnom pisanju i okušati se u uređivanju dvojezičnog školskog e - časopisa. Također, stariji će učenici pomagati mlađima u učenju. Drugi je projekt dvogodišnji Erasmus+ KA229 projekt “Bits and Pieces of Culture” koji će se provoditi u suradnji s partnerima iz Poljske, Grčke, Španjolske, Cipra i Italije. I. OŠ koordinator je projekta čiji je cilj poboljšanje jezičnih, digitalnih i interkulturalnih kompetencija učenika, upoznavanje drugih kultura i običaja te razvoj multikulturalnosti.      

Bjelovarsko-bilogorska županija Županija osigurala potpore za gospodarstvenike, poduzetnike i obrtnike 'Svaka kuna koju dobijemo dobro dođe i olakšava posao'