Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Od ove jeseni

Dva nova programa za srednjoškolce u Pitomači i Orahovici

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL/Ilustracija
U Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača učenici će moći upisati zanimanje poslovni tajnik, a u Orahovici u Srednjoj školi Stjepana Ivšića zanimanje agroturistički tehničar

Ove jeseni, na području Virovitičko-podravske županije, prvi razred neke od srednjih škola (ima ih ukupno deset nap.a.) upisat će oko 800 osnovnoškolaca koji završavaju osmi razred. Od ove godine oni će na raspolaganju imati i dva nova programa.

Djelatnici Industrijsko-obrtničke škole Slatina pomažu u borbi protiv koronavirusa Noću se pripremaju za nastavu, a danju izrađuju vizire za liječnike

Tako će u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača, učenici moći pohađati program obrazovanja za zanimanje poslovni tajnik. Istodobno će u Orahovici, u Srednjoj školi Stjepana Ivšića, od ove jeseni vrata otvoriti program obrazovanja agroturistički tehničar.

Inače, zbog aktualnog stanja vezanog za koronavirus, postupak planiranja upisnih mjesta za upise u I. razred srednjih škola, potrebno je obaviti najkasnije do 30. travnja.