Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Gaming industrija

Dvanaest novih potpora za samozapošljavanje

Foto: Sisačko-moslavačka županija
12 novih poduzetnika početnika dobit će po 155.000 kuna za pokretanje svojih tvrtki, a nakon što su prošli edukaciju u Poduzetničkom inkubatoru PISMO

U Poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj svečano su uručeni novi ugovori o samozapošljavanju za 12 polaznika edukacije u području gaminga.

Predstavljena Hrvatska kuća vina – projekt Sisačko-moslavačke županije Kompleks namijenjen turistima, ljubiteljima vina, ali i proizvođačima

Ugovore je uručio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

– Hrvatski zavod za zapošljavanje daje potporu do 65.000 kuna za start up, Grad Novska na svom natječaju 55.000 kuna i Županija će raspisati natječaj za 35.000 kuna. Kada to zbrojite, 155.000 kuna za početak rada iznos je koji doista garantira da možete početi raditi, imati svoj prostor, svoj mir i doista uspjeti u onome što radite. Vjerujem da je to dobar početak, da smo na dobrom tragu, a na vama je sada da krenete u svijet biznisa – rekao je Žinić.

Gradonačelnik Novske Marin Piletić istaknuo je da Novska ima pozitivnu priču, a u taj grad dolaze mladi ljudi koji otvaraju svoje startupe.

– Zbog svega toga, zbog svih silnica koje su se ujedinile da vi uspijete, ja sam i više nego uvjeren da će se to i dogoditi. S današnjim dodjeljivanjem ugovora našim poduzetnicima početnicima u Novskoj imamo već ovdje u inkubatoru više od 30-ak tvrtki koje se bave proizvodnjom video igara u najbrže rastućoj industriji – rekao je Piletić.

Gaming edukacija u Novskoj unutar inkubatora privlači mlade iz cijele zemlje.

Uređenje Nova rasvjeta i računala u OŠ Mladost

Edukacija je besplatna, traje šest mjeseci, a oni koji su nakon edukacije odlučili otvoriti tvrtku dobili su i financijsku potporu za pokretanje startupa od 155.000 kuna.