Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Uređenje

Nova rasvjeta i računala u OŠ Mladost

1/2
Foto: Večernji list
Novu LED rasvjetu platila je Sisačko-moslavačka županija, dok je Državna geodetska uprava donirala 10 računala za informatičku radionicu

Osnovna škola Mladost iz Lekenika dobila je novu LED rasvjetu, koju je modernizirala Sisačko-moslavačka županija, dok je Državna geodetska uprava donirala 10 računala za informatičku radionicu.

Kampus za gaming industriju u Novskoj Uz fakultet i studentski dom bit će i arena za e-sport s 4000 mjesta

- Imamo dosta informatičke opreme pa smo u prilici donirati. Prvenstveno se bavimo kartografijom i baš smo ovdje u Lekeniku postavili jedan kartozid gdje djeca kao mali mogu vidjeti što su to geodezija i kartografija. Od te struke kreću sve investicije, jer ako je uređeno imovinsko-pravno stanje na zemljištu i ako postoje jedinstveni podaci o nekretnini svaka daljnja investicija se može odraditi – rekao je prilikom uručenja donacije glavni ravnatelj Uprave Damir Šantek.

Radu na novim računalima pripomoći će i nova LED rasvjeta u školi. 

- S novom će LED rasvjetom učenici i nastavnici biti u zdravijem radnom prostoru. Imat ćemo znatne uštede na potrošnji energije, a računala će olakšati djeci učenje i pripremu za informatiku – rekao je ravnatelj OŠ Mladost Igor Rožić.

Energetska obnova zgrade županijske uprave Ušteda od 60 posto na troškovima energenata

Sisačko-moslavačka županija ulaganjem u rasvjetu nastavlja s modernizacijom lekeničke škole, nakon što su lani obnovili školsku kuhinju.

- Novi sustav LED rasvjete troši puno manje energije i značajne uštede električne energije će biti ostvarene, 60%, a možda i malo više. Pokušat ćemo u svim školama gdje su zastarjele žarulje sa žarnim nitima zamijeniti najmodernijim rasvjetnim tijelima. Time ćemo omogućiti puno kvalitetnije osvjetljenje u prostorijama, ali i uštedu na potrošnji energije – istaknuo je župan Ivo Žinić.