Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Energetska obnova zgrade županijske uprave

Ušteda od 60 posto na troškovima energenata

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Ukupno je u obnovu uloženo 3,2 milijuna kuna, a završna faza obuhvatila je radove na stolariji i fasadi

U zgradi Sisačko-moslavačke županije u Rimskoj 28 održana je završna konferencija u povodu energetske obnove zgrade Sisačko-moslavačke županije.

Kampus za gaming industriju u Novskoj Uz fakultet i studentski dom bit će i arena za e-sport s 4000 mjesta

– Ova zgrada koja je prije radova spadala u energetski razred E danas, nakon svih provedenih radova, ulazi u energetski razred B. Svi ovi radovi doprinijeli su prije svega uštedi na energentima, na grijanju, toploj vodi, uštedi struje, a uštedom energije smanjili smo i emisiju CO2. Moram priznati, danas imamo modernu i uređenu zgradu po svim propisima, prostore koji su puno primjereniji za kvalitetno obavljanje posla – rekao je župan Ivo Žinić.

– Ovi zadnji radovi na izmjeni stolarije i na fasadi koštali su 987.000 kuna, no s ostalim ranijim ulaganjima troškovi su ukupno 3,2 milijuna kuna.

Tu je prije svega promijenjeno grijanje s lož-ulja na pelete, promijenjen je ravni krov, izolacija krova, instalacije struje i sve ostalo i sad možemo reći da idućih 10-ak godina nećemo morati ovdje posebno ulagati – dodao je sisačko-moslavački župan napomenuvši kako, zahvaljujući energetskoj obnovi, na troškovima energenata štede sada 60 posto troškova energenata godišnje.

Energetska obnova sjedišta Policijske uprave međimurske Ulaže se 10,3 milijuna kuna, a uštede će biti veće od 60 posto

Od ukupnog troška ulaganja u zgradu od 3,2 milijuna kuna, Sisačko-moslavačka županija je uložila vlastitih sredstava 1,1 milijun kuna, dok su preostala sredstva osigurana iz fondova i ostalih izvora.

Radovi su završeni u roku, a izdani certifikat potvrđuje da su dobivene projektirane uštede.