Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska 45 pregleda
'Goranka' i 'Primorka'

Dvije autoceste koje prolaze kroz županiju konačno dobile imena

Autoceste Primorka i Goranka
Foto: Primorsko-goranska županija
Prijedloga je bilo nekoliko, a s pet tisuća glasova pobijedila su imena 'Primorka' i 'Goranka'

Autoceste u Primorskoj-goranskoj županiji više nisu bezimene. Na autocesti do Bosiljeva kao i onoj koja vodi od graničnog prijelaza Rupa do skretanja za Krčki most postavljeni su natpisi dobrodošlice s oznakama tih cestovnih dionica i imenima 'Goranka' i 'Primorka'.

Inicijativu da primorsko-goranske autoceste dobiju imena još je 2014.godine pokrenuo zamjenik župana Marko Boras Mandić, podržali su je članovi Županijske skupštine i uputili resornom ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. 

Prijedlog je analiziran, dobio je sve suglasnosti, usklađen je s  propisima HAC-a i ARZ-a, te su konačno 20. prosinca ploče i službeno postavljene.

"Iznimno sam zadovoljan jer je dobivanje naziva za ove prometnice plod apsolutno demokratski provedene procedure. Prijedloga je bilo nekoliko, a s pet tisuća glasova pobijedila su imena "Primorka" i "Goranka". Nakon toga moj je prijedlog jednoglasno prihvaćen na Županijskoj skupštini što je bio jedan od rijetkih primjera kooperativnosti svih političkih grupacija, od SDP-a do HDZ-a", rekao je zamjenik Boras Mandić, priopćili su iz Županije