Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Drniš

Dvodnevni 6. Međunarodni festival pršuta

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Festival će se održati na gradskom trgu Poljana, izložbeno-prodajnog je karaktera, a pravo sudjelovati i predstaviti i/ili prodati svoje proizvode imat će sve fizičke i pravne osobe s odgovarajućom registracijom djelatnosti (tvrtke, obrti, zadruge, udruge, OPG, domaća radinost)

Drniš će 23. i 24. kolovoza biti idealno mjesto za sve ljubitelje pršuta, tada se, naime, održava 6. Međunarodni festival pršuta - Drniš 2019. 

Zaželi Ivanec U SKLOPU PROGRAMA 'ZAŽELI' Drniš zapošljava 16 žena za pomoć starijima i nemoćnima

Festival će se održati na gradskom trgu Poljana, izložbeno-prodajnog je karaktera, a pravo sudjelovati i predstaviti i/ili prodati svoje proizvode imat će sve fizičke i pravne osobe s odgovarajućom registracijom djelatnosti (tvrtke, obrti, zadruge, udruge, OPG, domaća radinost) i ponudom koja doprinosi ispunjenju svrhe Festivala.

Svrha mu je potaknuti proizvodnju i promociju autohtonih i tradicionalnih proizvoda, rukotvorina koje se temelje na tradiciji i izvornosti, ostalog kulturnog i tradicionalnog sadržaja, te razvoj i promocija ukupne turističke ponude Drniša s naglaskom na gastronomiju.

Međunarodni festival pršuta organizira drniška Turistička zajednica s Gradom Drnišom i Udrugom proizvođača drniškog pršuta. 

Pušten u rad pročistač voda u Drnišu Drniš Pušten u rad uređaj za pročišćavanje otpadnih voda