Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U tijeku je projekt vrijedan 21, 5 milijuna kuna koji u potpunosti financira Zagrebačka županija

Dvorana u Klinča Selima bit će dovršena do kraja godine

1/2
Foto: Zagrebačka županija/Dražen Kopač
Sportska dvorana dio je financijskog paketa vrijednog 140 milijuna kuna namijenjenog obrazovanju

U Klinča Selima trenutačno se provode radovi na 21,5 milijuna kuna vrijednoj novoj sportskoj dvorani koju u potpunosti financira Zagrebačka županija.

PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ U OBILASKU SA ŽUPANOM I GRADONAČELNIKOM IVANIĆ-GRADA Zagrebačka županija je u top pet u zemlji

Paralelno i dvorana u Bedenici

Nova osnovna škola u Klinča Selima sagrađena je 2016. godine. Ondje se nastava odvija u jednoj smjeni, a do kraja ove godine dobit će i modernu dvoranu s borilištem dimenzija 20x40 metara te gledalištem s 300 fiksnih sjedećih mjesta. Prošlog tjedna župan Kožić obišao je radove.

– Ova sportska dvorana dio je financijskog paketa vrijednog 140 milijuna kuna, koji je namijenjen obrazovanju. Paralelno gradimo i dvoranu u Bedenici, školu u Luki, dograđujemo dvoranu i školu u Pušći, a vrlo brzo započet će i gradnja Osnovne škole Strmec, kao i dvorane u Graberju Ivanečkom – istaknuo je Kožić, naglasivši da nijedna županija u Hrvatskoj ne ulaže toliko sredstava u poboljšanje kvalitete obrazovanja kao što to čini Zagrebačka, a dodao je i da je oko 62 milijuna kuna uloženo u energetske obnove, od čega je 27 milijuna kuna iz EU fondova. Miljenko Vučković, načelnik Općine Klinča Sela, izrazio je zadovoljstvo jer se rokovi u gradnji dvorane poštuju, a ravnatelj škole Ivo Karača poručio je da učenici i sportske udruge jedva čekaju da se dvorana završi.

JAVNI POZIV OTVOREN JE DO 12. TRAVNJA, A FOND JE DVA MILIJUNA KUNA Poduzetnicima nove COVID potpore

Muzej hrvatskih izuma

Nakon obilaska gradilišta sportske dvorane, županu je predstavljen projekt “Muzej hrvatskih izuma”, koji Općina Klinča Sela planira ostvariti europskim sredstvima. Muzej se planira urediti u prostoru stare školske zgrade. Županija je ovaj projekt već podržala s 1,5 milijuna kuna, koliko vrijedi školsko zemljište na kojemu se muzej planira graditi, a koje je odlukom Županijske skupštine darovano Općini. Župan je rekao da je zadivljen projektom.

– Nakon prezentacije kojoj smo nazočili usudim se reći da danas ne bi bilo svijeta kakav poznajemo da nije bilo male Hrvatske i naših ljudi koji su svijet obogatili svojim izumima – poručio je župan Kožić.

Zagrebačka županija, podsjetimo, osim ulaganja u školstvo, u protekloj je godini kao i inače pomagala i poduzetnicima u razvoju. Već neko vrijeme otvoren je natječaj Zagrebačke županije za dodjelu 7 milijuna kuna bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima te poduzetnicima početnicima s ciljem jačanja konkurentnosti. Natječaj je otvoren do 1. travnja, a bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 100.000 kuna dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti, i to za nabavu strojeva i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za neproizvodne djelatnosti maksimalan iznos potpore je 40.000 kuna, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web-stranica.