Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ U OBILASKU SA ŽUPANOM I GRADONAČELNIKOM IVANIĆ-GRADA

Zagrebačka županija je u top pet u zemlji

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Župan je premijera upoznao s važnim investicijama

Zagrebačku županiju posjetio je predsjednik Vlade Andrej Plenković koji se sastao sa županom Stjepanom Kožićem i gradonačelnikom Ivanić-Grada Javorom Bojanom Lešom.

Zagrebačka županija poduzetnicima nudi pomoć Za proizvodne djelatnosti do 100.000, a neproizvodne do 40.000 kuna potpore

– Zagrebačka županija je među pet najrazvijenijih županija u Hrvatskoj – izjavio je tom prilikom premijer Plenković, istaknuvši da je u mandatu njegove Vlade na području županije ugovoreno europskih projekata u vrijednosti 514 milijuna eura, a reformom Zakona o financiranju lokalne i regionalne samouprave, županija je s gradovima i općinama u 2020. godini na svom području dobila 28 posto više prihoda nego u 2017. godini.

I unatoč negativnim predviđanjima zbog koronakrize, lani je na području Zagrebačke županije u odnosu na 2019. broj novozaposlenih porastao za više od 1500 osoba. Tom informacijom pohvalio se župan Kožić.

SURADNJA S LOVNIM DRUŠTVIMA I UDRUGAMA Potpisane Lovno-gospodarske osnove

– Stali smo uz naše poduzetnike i dodijelili im rekordnih 13,7 milijuna kuna potpora, a rezultati su itekako vidljivi – istaknuo je Kožić.

Premijera je upoznao s važnim investicijama na prostoru županije, poput gradnje Regionalnoga vodoopskrbnog sustava “Zagreb-istok”, vrijednoga 883 milijuna kuna, i trenutačnih ulaganja u gradnju novih školskih objekata ukupne vrijednosti 140 milijuna kuna.

– Upravo ovdje u Ivanić-Gradu nalazi se perjanica zdravstvenog turizma, Specijalna bolnica Naftalan, u čije je proširenje uložen 71 milijun kuna – naglasio je Kožić.

SASTANAK U ŽUPANIJI Geotermalni projekti: Perjanica tranzicije prema podizanju kvalitete života

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš rekao je da je u suradnji Županije i Grada lani sagrađena sportska dvorana u Posavskim Bregima, a ove godine počinje gradnja još jedne, u Graberju Ivanečkom. Prije sastanka premijer, župan i gradonačelnik posjetili su farmu kokoši nesilica obitelji Lukač. U farmu, s podnim uzgojem kokoši, uloženo je 60 milijuna kuna. Ukupan kapacitet farme Lukač, na dvije lokacije, sada je 260.500 kokoši nesilica. Godišnje ova farma koja ima osamdesetak zaposlenih proizvede 72 milijuna jaja.