Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
SURADNJA S LOVNIM DRUŠTVIMA I UDRUGAMA

Potpisane Lovno-gospodarske osnove

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Temeljni i planski akt kojim se uređuje gospodarenje, uzgoj, zaštita, lov i korištenje određenom divljači i lovištem potpisuje se na 10 godina

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić ovjerio je i uručio Lovno-gospodarske osnove za sljedećih 10 godina za još devet društava i udruga s područja županije. Galić je spomenuo da je na području lovstva veći dio nadležnosti s Ministarstva poljoprivrede predano županijama, što svakako potvrđuje i zadovoljstvo lovačkih društava zbog propisanog gospodarenja lovištima, te izrazio zadovoljstvo što lovačka društva vode računa o tome.

SASTANAK U ŽUPANIJI Geotermalni projekti: Perjanica tranzicije prema podizanju kvalitete života

Zamjenik pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu Krunoslav Buhač pojasnio je značaj Lovno-gospodarske osnove koja je temeljni, osnovni i planski akt kojim se detaljno uređuje gospodarenje, uzgoj, zaštita, lov i korištenje određenom divljači i lovištem u razdoblju od deset lovnih godina. Pojasnio je kako se ta osnova temelji na brojnom stanju svih vrsta divljači, koje stalno ili sezonski žive u lovištu, i na broju divljači koja se može uzgajati u lovištu.

Predsjednik Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Mirko Bošnjak pohvalio je suradnju s Vukovarsko-srijemskom županijom, a posebno je istaknuo cijenu zakupa od 1kn/ha u zajedničkim lovištima, čime je omogućeno da lovištima gospodare lovačka društva.

VRIJEDNO 150.000 KUNA Vozilo za Centar za podršku

Nove Lovno-gospodarske osnove dodijeljene su lovačkim društvima i udrugama “Dubrava” Nijemci, “Vepar” Cerić, “Šljuka” Korođ, “Zrinski” Vukovar, “Sokol” Lovas, “Orao” Novi Jankovci, “Jastreb” Stari Jankovci, “Jelen” Petrovci i “Gradina” Donje Novo Selo. Novi desetogodišnji ugovor o zakupu prava lova potpisan je i s Lovačkim društvom “Zec” iz Šiškovaca.