Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija poduzetnicima nudi pomoć

Za proizvodne djelatnosti do 100.000, a neproizvodne do 40.000 kuna potpore

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Potpora se odobrava samo za jednu vrstu namjene, i to do 40 posto ukupnog iznosa projekta

Do 100 tisuća kuna bespovratnih sredstava dostupno je malim poduzetnicima koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima, a sve s ciljem jačanja konkurentnosti.

SURADNJA S LOVNIM DRUŠTVIMA I UDRUGAMA Potpisane Lovno-gospodarske osnove

Za nabavu strojeva, opreme...

Radi se o natječaju koji je raspisala Zagrebačka županija, a kojim će dodijeliti sedam milijuna kuna bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave ovim djelatnostima, a natječaj je otvoren do 1. travnja.

– U gospodarski najizazovnijoj godini podržali smo naše poduzetnike rekordnim iznosom bespovratnih potpora, a uz njih čvrsto stojimo i dalje. Ove godine na natječaj se ponovno mogu prijaviti i poduzetnici početnici, a s obzirom na to da je određeni dio poslovnih subjekata i dalje zbog pandemije zatvoren, raspisuje se i natječaj za COVID potpore – rekao je župan Stjepan Kožić, dodavši da ohrabruje podatak o broju zaposlenih koji je u kriznoj 2020. godini bio za 1500 veći u odnosu na prethodnu godinu.

Bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 100 tisuća kuna dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva i druge opreme potrebne za posao. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 40.000 kuna, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web-stranica, web-shopa te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

SASTANAK U ŽUPANIJI Geotermalni projekti: Perjanica tranzicije prema podizanju kvalitete života

– Važno je napomenuti da se potpora odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40 posto ukupnog iznosa – kažu u Županiji. Poduzetnici početnici, međutim, mogu računati na sufinanciranje 75% prihvatljivih troškova, a maksimalni iznos potpore iznosi do 15 tisuća kuna.

Tekst natječaja i uvjeti za prijavitelje dostupni su na web-stranicama Zagrebačke županije, no važno je naglasiti da se prijave mogu obaviti na tri načina, od kojih je prvi elektronički putem sustave e-Prijave tako da se ispuni odgovarajući obrazac i učita skenirana dokumentacija. Drugi je oblik preporučenom poštom na adresu Županije u Ulici grada Vukovara u Zagrebu, a treće je osobno na istu adresu u Pisanicu u prizemlju zgrade.

Natječaj za COVID potpore

Raspisan je, kako je župan najavio, i natječaj za COVID potpore u iznosu od ukupno dva milijuna kuna, ugostiteljskim i sportskim objektima kojima je djelatnost bila potpuno ili djelomično obustavljena odlukom Stožera u razdoblju od 27. studenoga 2020. godine.

VRIJEDNO 150.000 KUNA Vozilo za Centar za podršku

Taj je javni poziv otvoren do 12. travnja, a visina jednokratne potpore varira od pet tisuća do 15 tisuća kuna ovisno o broju djelatnika koje je mikropoduzetnik imao u veljači ove godine. Dodatne informacije dostupne su na webu Županije.