Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Suradnja Čazme i Štefanja

Educiraju građane o razvrstavanju otpada

Foto: Grad Čazma
Vrijednost projekta je gotovo 310 tisuća kuna, a sufinancira se iz Kohezijskog fonda

Pravilno zbrinjavanje otpada zbližilo je Grad Čazmu i Općinu Štefanje koje su prošloga tjedna održale javne tribine na tu temu u svojim mjestima. Riječ je o projektu "Čuvajmo okoliš zajedno" koji ovaj grad i općina provode od prošle godine, a koji će završiti u ožujku 2020. godine. Projekt je izobrazno-informativne prirode te se dotiče održivog gospodarenja otpadom i ima cilj informirati i educirati stanovnike Čazme i Općine Štefanje o sprečavanju nastanka otpada, pravilnom odvajanju, kućnom kompostiranju te ponovnoj uporabi predmeta. Vrijednost projekta je gotovo 310 tisuća kuna, a sufinancira se iz Kohezijskog fonda.

Grad Čazma Voda za piće je čista, svih 140 parametara ispravno

– Na javnim tribinama "Čuvajmo okoliš zajedno" želja nam je građanima prezentirati i naučiti ih kako da pravilno zbrinjavaju, nekada smo to zvali smeće, a danas otpad, jer u samom otpadu, malo je reći, krije se bogatstvo. Tako da svima onima koji nemaju dovoljno informacija želimo pružiti te informacije i to je jedan zadatak ovih tribina. Drugi je da podijelimo nagrade učenicima koje smo animirali u osnovnim i srednjim školama kao i vrtićance, da rade različite kreativne predmete od recikliranog materijala kojem dajemo novu funkciju – rekao je Zoran Kovačić iz tvrtke Mediadesk, moderator javnih tribina o zbrinjavanju otpada.

U sklopu javne tribine održana je i izložba kreativnih radova od odbačenog otpada koje su izradila djeca vrtića, predškole, osnovne škole i srednje škole, a koja će do kraja proljetnih školskih praznika biti u učionici glazbene škole, u Centru za kulturu u Čazmi.

Trkače je dočekao gradonačelnik Čazme Dinko Pirak OD KAPTOLA DO KAPTOLA Dramatičan završetak najstarijeg maratona