Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
NASTAVLJEN PROJEKT “SLAVONIKA 5.1”

Edukacijama i opremanjem osnažit će 12 strukovnih škola u Slavoniji

Foto: ctr.hr
Prošle godine energetski je obnovljena i stara zgrada Poliklinike bolnice u Sl. Brodu

Slavonskobrodska Tehnička škola u suradnji s partnerima nastavila je provedbu 48,8 milijuna kuna vrijednog projekta Regionalnog centra kompetentnosti “Slavonika 5.1”, koji se u cijelosti financira bespovratnim sredstvima Europske unije. Projektom će biti uspostavljen Regionalni centar kompetentnosti u sektoru strojarstva kako bi u regiji s pet županija stvorila privlačan, inovativan i tehnološki napredan sustav obrazovanja i osposobljavanja, spreman za provedbu učenja temeljenog na radu.

Potpisan ugovor o sufinanciranju programa PUMA u 2021. godini U 15 godina čak 2500 polaznika

Edukacijama, opremanjem i internacionalizacijom osnažit će se 12 strukovnih škola u Slavoniji za plasiranje stručnjaka iz sektora strojarstva na tržište rada. Svrha centra je osiguranje kvalitetnog sustava strukovnog obrazovanja, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja uz kontinuiran, svrsishodan i strateški razvoj u suradnji s poslodavcima, osnivačima, razvojnim agencijama, strukovnim udruženjima, visokim učilištima i civilnim sektorom, a koji mogu pridonijeti tome da se razvije sustav strukovnog obrazovanja u sektoru.

POPUŠTANJE MJERA Od danas svi učenici u školskim klupama

Partneri na projektu su 10 srednjih škola iz cijele Slavonije, dok projektni konzorcij čine Industrijski park Nova Gradiška, Sveučilište u Slavonskom Brodu, informatičke udruge Connect IT i FabLab, tvrtka za obrazovanje odraslih i usluge Algebra i Brodsko-posavska županija. Centar za razvoj Brodsko-posavske županije u projektu pruža tehničku pomoć.