Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
POPUŠTANJE MJERA

Od danas svi učenici u školskim klupama

Foto: Brodsko-posavska županija
Osim ukidanja zabrane posjeta u ustanovama socijalne skrbi, novina je to da se i prva tri razreda srednje škole vraćaju na nastavu u učionice

Vlada je prošli tjedan zbog povoljnije epidemiološke situacije najavila popuštanje mjera, a na sličan korak odlučili su se i u Brodsko-posavskoj županiji. Naime, županijski Stožer civilne zaštite u petak je donio odluku o ukidanju mjere privremene zabrane posjeta u ustanovama socijalne skrbi, kojom se omogućuju posjeti korisnicima u vanjskim prostorima te izlasci izvan prostora ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja.

DOPRINOS SMANJENJU ONEČIŠĆENJA U projekte energetske obnove ove će godine biti uloženo 112 milijuna kn

Također, donesen je i zaključak o načinu organizacije nastave u osnovnim i srednjim školama na području Brodsko-posavske županije kojim se osnivačima škola predlaže da se od danas (ponedjeljak) nastava u svim razredima u svim osnovnim i srednjim školama organizira prema modelu A, što znači u učionicama.

– Što se tiče škola, novina je samo to da se i prva tri razreda srednjih škola od ponedjeljka vraćaju u klupe – rekao je Stjepan Bošnjaković, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Industrijsko-obrtnička škola pomaže stradalima u potresu Učenici izradili kontejner za obitelj

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije nešto je veći od 8 tisuća, dok je broj aktivnih slučajeva oko 90. Trenutačna tjedna incidencija (broj zaraženih osoba na 100.000 stanovnika) u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 60.