Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Industrijsko-obrtnička škola pomaže stradalima u potresu

Učenici izradili kontejner za obitelj

Foto: Brodsko-posavska županija
Stambenu jedinicu vrijednu 40 tisuća kuna radili su sa srcem i iskazali plemenitost

Učenici i djelatnici slavonskobrodske Industrijsko-obrtničke škole sami su izradili kontejnersku stambenu jedinicu koju će donirati jednoj obitelji na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije. Kako kažu, odlučili su svoja znanja, vještine i sposobnosti uložiti za pomoć Banovini.

RADOVI BI TREBALI BITI GOTOVI DO NOVE ŠKOLSKE GODINE Obnavlja se škola i dvorana u Velikim Zdencima

Izazov su uspješno svladali i u kontejner ugradili stručna znanja svih smjerova koje školuju. Rezultat njihova rada je kontejner od petnaestak kvadrata s kupaonicom, kuhinjom, sanitarnim čvorom, mjestom za perilicu i svim onim što inače postoji u standardnom kućanstvu. Trebalo im je oko tri tjedna da posao privedu kraju. Još ne znaju kome će njihova donacija biti privremeni dom.

Spontana ideja

Stambenu jedinicu vrijednu 40 tisuća kuna predstavili su ravnatelj Luka Mladinović te učenici i profesori koji su radili na projektu.

– Ideja je došla spontano, a vrlo brzo prihvatili su je i učenici i djelatnici. Svi su bili jednoglasni, od bravara i zavarivača do vodoinstalatera i elektroinstalatera. Jedino je bilo pitanje kad ćemo krenuti, s obzirom na to da je materijal malo kasnio – rekao je ravnatelj Mladinović.

nastavljaju s potporom Županija s 600.000 kuna pomaže aktivnosti nacionalnih manjina

Ovu hvalevrijednu inicijativu podržao je i župan Danijel Marušić. On je izrazio zadovoljstvo što su brodski učenici i profesori na ovaj način iskazali svoju plemenitost.

– Svi ti učenici imaju veliko srce te na ovaj način pomažu stradalima od potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Stambena jedinica sigurno će pomoći jednoj obitelji. Kada jednom budu odrasli ljudi, ovi će učenici sa svojim obiteljima biti upravo ovakvi kakvi su i danas – rekao je Marušić, zahvalivši ravnatelju, profesorima, nastavnicima i svim učenicima, posebice onima koji su radili na projektu.

I prije pomogli

Valja istaknuti da se Industrijsko-obrtnička škola već ranije uključila i u akciju prikupljanja pomoći za žrtve potresa u Sisku, Petrinji, Glini i okolici.

Program vrijedan oko 1,8 milijuna kuna Ples, slikanje, pjevanje, tjelovježba i strani jezici u trećoj životnoj dobi

Iz škole je upućen poziv djelatnicima, učenicima, roditeljima i svima ostalima koji žele pomoći da preko najbliže ispostave Hrvatskoga Crvenog križa prilože svoje donacije u novcu ili potrepštinama. Škola je pozvala i sve koji mogu da doniraju novac za izgradnju novog prostora Srednje škole Petrinja.