Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
RADOVI BI TREBALI BITI GOTOVI DO NOVE ŠKOLSKE GODINE

Obnavlja se škola i dvorana u Velikim Zdencima

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Mijenja se stolarija, dio krovišta, izoliraju se podovi i stropovi, sustav grijanja, a stiže i novi namještaj

Bjelovarsko-bilogorska županija na drugom je mjestu ljestvice hrvatskih županija kada je riječ o ulaganjima u školstvo i obrazovanje, a najveći dio sredstava odnosi se na energetske obnove, dogradnje i izgradnju 50 školskih objekata.

nastavljaju s potporom Županija s 600.000 kuna pomaže aktivnosti nacionalnih manjina

Jedan od projekata na kojem su radovi u tijeku je Područna škola Veliki Zdenci i pripadajuća školsko-sportska dvorana. Radovi energetske obnove na ovim školskim objektima obuhvaćaju izmjenu stolarije, izolaciju podova i stropova, izmjenu dijela krovišta, vanjsku ovojnicu zgrade, LED rasvjetu i novi sustav grijanja.

Projekt energetske obnove Područne škole Veliki Zdenci, izgrađene 1977., vrijedan je 3,1 milijun kuna, a Županija će uložiti sredstva za potrebne dodatne radove kao i opremanje škole novim namještajem, a sve s ciljem da učenici i zaposlenici imaju uvjete primjerene 21. stoljeću. Inače, Područna škola Veliki Zdenci 45. je školski objekt na području Bjelovarsko-bilogorske županije za koji je potpisan ugovor s izvođačem radova za temeljitu obnovu.

Program vrijedan oko 1,8 milijuna kuna Ples, slikanje, pjevanje, tjelovježba i strani jezici u trećoj životnoj dobi

– Ulaganjima u školstvo stvaramo uvjete za naše mlade. Kada je riječ o energetskim obnovama škola, iskoristili smo šansu i napravili iskorak kada govorimo o standardima koje imamo. Radovi na ovoj školi trebali bi biti završeni do početka nove školske godine i to bi omogućilo da 30-ak djece ide u školu koja ima najnoviji standard. I ovdje ćemo iskoristiti priliku da školu opremimo novim namještajem kako bi u cijelosti bila obnovljena – naglasio je župan Damir Bajs.