Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Potpisan ugovor o sufinanciranju programa PUMA u 2021. godini

U 15 godina čak 2500 polaznika

Foto: bpz.hr
Ugovor o sufinanciranju programa u 2021. vrijedan je 50.000 kuna

Već petnaestu godinu zaredom Brodsko-posavska županija i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) uspješno surađuju na programu usavršavanja menadžera (PUMA). Slijedom dugogodišnje dobre suradnje, direktor Regionalnog ureda HUP-a u Osijeku Ivan Sarić i zamjenik župana Stjepan Bošnjaković u županijskoj su vijećnici potpisali 50 tisuća kuna vrijedan ugovor o sufinanciranju programa u 2021. godini između HUP-a i Brodsko-posavske županije.

POPUŠTANJE MJERA Od danas svi učenici u školskim klupama

Stručno usavršavanje

Programom PUMA provodi se edukacija i stručno usavršavanje poduzetnika i nadarenih studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s područja Brodsko-posavske županije, a odnosi se na održavanje jednodnevnih seminara s eminentnim predavačima i temama iz područja poduzetništva i menadžmenta u poduzetništvu.

I predstavnici HUP-a kao i predstavnici Brodsko-posavske županije izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima, kao i činjenicom da se program unatoč epidemiološkoj krizi uspješno provodio tijekom 2020. godine te da će se nastaviti i u 2021. godini.

– Godišnje uspijemo održati desetak seminara, a u proteklih petnaest godina seminare je polazilo oko 2500 studenata. Na seminarima sudionici imaju priliku razmijeniti iskustva i postaviti relevantna pitanja – kazao je direktor Sarić.

Industrijsko-obrtnička škola pomaže stradalima u potresu Učenici izradili kontejner za obitelj

Upitan kako je protekla 2020. godina, Sarić je odgovorio kako na to pitanje najbolje mogu odgovoriti poslodavci, dodavši ipak kako se bez obzira na pandemiju može reći da je bila zadovoljavajuća.

Zamjenik župana Stjepan Bošnjaković naglasio je da su poduzetnici i obrtnici koji koriste ovaj program veoma zadovoljni i ocjenjuju ga visokim ocjenama.

I poduzetnici zadovoljni

– Provedba programa ne iziskuje velik financijski izdatak za županiju i na godišnjoj razini ona uvijek iznosi 50 tisuća kuna. To su sredstva kojima se podmiruju troškovi predavača i ostali organizacijski troškovi. Dok su poduzetnici ovako zadovoljni, mi ćemo nastaviti suradnju s HUP-om i poduzetničkim sektorom. Bitno je reći da poduzetnici na seminarima u Slavonskom Brodu mogu dobiti sve važne informacije za svoje poslovanje – kazao je Bošnjaković.