Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Nagrade

Elena Pazman i Karlo Kodrić najbolji sportaši SMŽ-a

U Sisačko-moslavačkoj županiji djeluje 240 klubova
1/18
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Najbolja je momčad Hrvački klub Petrinja, koji je druga u državi, a tri su im člana državni prvaci dok je najbolja ekipa Stolnoteniski klub „Mladost“ Petrinja, lani su sudjelovali u Superligi što je najbolji rezultat ovog kluba u povijesti

Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije proglasila je najbolje sportaše i sportašice županije za 2018. godinu. 

- Na području Sisačko-moslavačke županije djeluje 240 klubova  i onda možete misliti kakva je velika konkurencija bila prilikom odlučivanja o dodjeli ovih priznanja - kazao je predsjednik Zajednice Josip Šimunović. 

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Područna škola time je dobila nove ploče s kliznim mehanizmima, panoe, projektore i stolna računala Popovača Za dvije područne škole izdvojeno 111.550 kn

U takvoj konkurenciji, najboljim su sportašima proglašeni Karlo Kodrić iz Hrvačkog klub Sisak, juniorski prvak Hrvatske i prvak Balkana u svojem uzrastu i Elena Pazman, članica Atletskog kluba Moslavina, koja je priznanje za najuspješniju sportašicu primila četvrti put.

- Ove godine sam bila na brojnim prvenstvima gdje sam osvajala prva i druga mjesta. Atletikom se bavim već 12 godina, ovo mi je treći put zaredom da dobivam ovo priznanje - rekla je Pazman.

Najbolja je momčad Hrvački klub Petrinja, koja je druga u državi, a tri su im člana državni prvaci dok je najbolja ekipa Stolnoteniski klub „Mladost“ Petrinja koji su lani sudjelovali u Superligi što je najbolji rezultat ovog kluba u povijesti. 
Stolnotenisačice imaju i najboljeg trenera u županiji – priznanje je dobio Robert Ramuščak, koji trenira i stolnotenisače u Petrinji. 

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Najbolji sportaši s invaliditetom su Erik Fabian Kaurin (Atletski klub „ODISEJ“ za osobe s invaliditetom – Kutina) koji je dobitnik nagrade Paraolimpijskog odbora za mladog sportaša te osvajač zlata u kugli i bronce u disku na Paraolimpijskim igrama te Ana Gradečak (Atletski klub „ODISEJ“ za osobe s invaliditetom – Kutina) koja se lani natjecala se na Svjetskom i Europskom prvenstvu gdje je u svojoj kategoriji kuglu dobacila na svoj osobni i državni rekord, te tako osvojila četvrto mjesto u Berlinu.

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Najbolje sportske uspjehe ima Dječji vrtić Kutina dok je za najbolje osnovnoškolsko sportsko društvo proglašeno ŠSD „Ribari“ Osnovne škole Braća Ribar Sisak te u kategoriji srednjih škola ŠSD „Gimnazijalac“ Gimnazije Sisak.

Posebno priznanje dobio je  Nogometni klub „Moslavac“ za 85. godišnjicu postojanja.

videoigre U Novskoj predstavljen kurikul za novi srednjoškolski program Želiš li biti tehničar za razvoj videoigara, školovanje uskoro počinje Digitalni komunikatori Zaklada Viktorija nabavila digitalne komunikatore 'Uz ovaj uređaj moj sin piše očima i tako mi kaže što želi'