Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Brojna ulaganja u prostore, opremu i kadrove novogradiške Opće bolnice

Energetska obnova internog odjela, kirurgije, pedijatrije, ali i nove te stare bolnice

Foto: Toni Brađašević
U tijeku je adaptacija prostora u kojem će sredinom 2020. s radom započeti Respiracijski centar, a obišao ga je i župan dr. sc. Danijel Marušić

Vraćanje samostalnosti i pravnog subjektiviteta novogradiškoj Općoj bolnici 2017. godine značilo je i dolazak boljih vremena za pacijente i zdravstvene djelatnike. Potvrđuju to brojna ulaganja u prostore, opremu, nove tehnologije, ali dakako i kadrove.

Sisak: Gradonačelnica Ikić-Baniček obilazi gradilište na dogradnji objekta dječjeg vrtića Sisak Dograđuje se dječji vrtić Bubamara - dobit će i sportsku dvoranu

Unapređenje usluga

Brodsko-posavska županija, bolnica, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo zdravstva partnerski su krenuli u zahtjevne projekte osnivanja novih odjela, nabave nužne medicinske opreme, rekonstrukcije i energetske obnove postojećih objekata.

Krajem prošle godine, nakon dvadesetak godina pregovora, s radom je započeo Odjel dijalize, koji je olakšao liječenje 39 pacijenata koji su do tada bili primorani nekoliko puta tjedno putovati u Slavonski Brod ili Požegu. U gradnju i opremanje odjela uloženo je 2,5 milijuna kuna.

U tijeku su projekti energetske obnove vrijedni više od 43 milijuna kuna. Nešto više od 8 milijuna kuna namijenjeno je paviljonu internog odjela, kirurgije, pedijatrije, zgrade transfuzije, upravne zgrade i kuhinje, a preostali iznos odnosi se na energetsku obnovu nove i stare bolnice.

Zasigurno najveću radost i olakšanje majkama i malim bolesnicima znači rekonstrukcija, obnova i uređenje Odjela pedijatrije, koji je niz godina o najranjivijoj dobnoj skupini skrbio u neprikladnim privremenim prostorima. Obrtničko-građevinski radovi dovršeni su u ožujku ove godine, a opremanje medicinskom i ostalom opremom financira se redovitim sredstvima ostvarenima iz ugovora za zdravstvenu zaštitu s HZZO-om.

POTPISAN UGOVOR Uskoro energetska obnova i četvrte županijske škole

Kako nam je u razgovoru naglasio župan Brodsko-posavske županije dr. sc. Danijel Marušić, u tijeku je obnova i rekonstrukcija jednog od najzahtjevnijih segmenata – jedinice intenzivnog liječenja, koja djeluje u sklopu Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

Jedinica koja skrbi o najtežim, životno ugroženim pacijentima u korištenju je već 35 godina. Prostor je zastario i ne može više zadovoljiti potrebe suvremene medicine, odnosno zdravstvene zaštite.

Ovim projektom vrijednim 1,9 milijuna kuna preuredit će se i modernizirati prostor namijenjen najtežim pacijentima te osigurati uvjeti za poboljšanje i unapređenje kvalitete zdravstvenih usluga i zdravstvene skrbi u Brodsko-posavskoj županiji i cijeloj Slavoniji.

Odjel palijativne skrbi

Ravnatelj bolnice, dr. Josip Kolodziej, pokazao je nam je još jedno bolničko gradilište.

Naime, u tijeku je adaptacija prostora u kojem će sredinom iduće godine s radom započeti Respiracijski centar jer je sukladno programu Ministarstva zdravstva Opća bolnica Nova Gradiška uključena u mrežu respiracijskih centara RH.

U svibnju ove godine u bolnici je započeo s radom Odjel djelatnosti palijativne skrbi. Na ovom odjelu pacijentima s neizlječivim bolestima osigurana je sveobuhvatna zdravstvena, psihološka, socijalna skrb i njega, usmjerena na olakšavanje simptoma, boli i stresa od teških bolesti, bez obzira na prognozu.

potpisan ugovor Počinje energetska obnova škole u Gornjem Bazju