Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Sisak

Dograđuje se dječji vrtić Bubamara - dobit će i sportsku dvoranu

Sisak: Gradonačelnica Ikić-Baniček obilazi gradilište na dogradnji objekta dječjeg vrtića
1/8
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Obnova i dogradnja vrtića sufinancirana je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sa 831.778 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 2.070.190 kuna

U rujnu bi trebali biti dovršeni radovi na dogradnji vrtićkog objekta Bubamara u Sisku.

Holandska kuća Jedinstveni Info centar industrijske baštine u Sisku pri kraju - koštao 30 milijuna kuna

- Osim što ćemo dobiti dodatne kapacitete za još jednu skupinu, dobivamo i sportsku dvoranu jer nam je želja u svim vrtićima pokrenuti sportski vrtićki program. Neka djeca dolaze u osnovne škole i ne znaju trčati i hvatati loptu, a i igrice na računalu i nedovoljan boravak na igralištima uzeli su svoj danak. Stoga nam je cilj u vrtiću krenuti s odgovarajućim vježbama i razvijati motoriku već u toj najranijoj dobi – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček tijekom današnjeg obilaska gradilišta u Ulici Ivana Meštrovića 2.

Obnova i dogradnja vrtića sufinancirana je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sa 831.778 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 2.070.190 kuna. 

Osiguravanje još jedne dječje skupine i dvorane uvelike će poboljšati kvalitetu rada vrtića.

Edukacije u čazmanskom vrtiću “Pčelica” Terapija igrom za bolji pristup djeci s teškoćama

- S novom skupinom dobivamo i povećanje upisne kvote djece na opće veselje svih nas, jer cilj nam je upisati što veći broj djece. Veselimo se i novoj sportskoj dvorani jer je razvoj sportskih navika kod djece jedan od primarnih ciljeva – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Stari Tihana Kokanović.

Istovremeno se gradi i novi vrtić Sunce na Brzaju, kojeg financira američka Vladam a u pripremi je i izrada dokumentacije za novi odgojno obrazovni kompleks u Galdovu gdje će se graditi potpuno novi vrtić.

- Kada uz te planove pogledate da smo završili vrtić Različak, sigurna sam da će za dvije godine Grad Sisak, za razliku od drugih gradova u Hrvatskoj, zaista imati i više nego dovoljno kapaciteta za sve predškolce, ali i kvalitetne uvjete u manjim skupinama koje će omogućiti da se svaka odgojiteljica posveti djeci.– zaključila je gradonačelnica Ikić Baniček istaknuvši kako se cijena vrtića neće povećavati.