Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Najavljena investicija od 16 milijuna kuna

Energetska obnova triju škola i "sportskog hrama" u Virovitici

Obnova škola
Foto: Kristijan Toplak
Uz značajne uštede na energentima, sredstva koja ćemo uštedjeti usmjerit ćemo u još više ulaganja za bolje uvjete obrazovanja – naglasio je župan Igor Andrović

Energetski će biti obnovljene tri osnovne škole, odnosno zgrade B škole Petra Preradovića Pitomača, zatim OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, sportska dvorana i OŠ Suhopolje, kao i sportska dvorana Tehničke škole u Virovitici. Najavio je to virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Robotika Državno natjecanje Miko i Frane pokazali znanje iz robotike

Ukupna vrijednost ovih projekata iznosi oko 16 milijuna kuna, a financirat će se sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Virovitičko-podravske županije. Nositelj je tih projekata Virovitičko-podravska županija, koja će nakon obnove, kao osnivač škola, imati značajne uštede na energentima.

Fizikalna terapija Dom zdravlja Fizikalna terapija u domu bolesnika

– Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji i razvojnoj agenciji VIDRA, Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, energetski će se obnoviti škole i sportske dvorane, a sve to na korist našoj djeci u svrhu boljih uvjeta njihova obrazovanja. Osim toga, gradi se i Područna škola u Bakiću, vrijednosti 1,5 milijuna kuna. Uz značajne uštede na energentima, sredstva koja ćemo uštedjeti usmjerit ćemo u još više ulaganja za bolje uvjete obrazovanja – naglasio je Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije.

Dvoranu Tehničke škole građani, inače, od milja nazivaju i virovitičkim "sportskim hramom". 

Završna konferencija projekta bila je u Virovitici, uz 23 darovita đaka, a za trajanja projekta održan je niz kampova i zanimljivih radionica Virovitičko-podravska županija prva provela projekt ‘Budi STEMpatičan’ Izradili model za otkrivanje i rad s darovitom djecom