Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
U subotu, 1. prosinca, u 11 sati

Evo zbog čega je šibenska regata posebna i zašto se ne propušta

18. Šibenska regata krstaša
1/15
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
"Šibenska regata krstaša prerasla je u lijepu tradiciju našeg grada zanimljivu ne samo Šibenčanima, već i svim posjetiteljima"

U subotu, 01. prosinca s početkom u 11 sati u Šibeniku će se održati 19. po redu jedriličarska regata „Šibenska regata krstaša“.

"Šibenski zaljev sljedeće subote još jednom postaje atraktivno sportsko borilište. Šibenska regata krstaša prerasla je u lijepu tradiciju našeg grada zanimljivu ne samo Šibenčanima, već i svim posjetiteljima. Ujedno je postala i tradicionalna najava prosinca bogatog zbivanjima u gradu, od programa Adventure do dočeka Nove godine. Čestitam organizatorima, Jedriličarskom klubu „Val“, a svim natjecateljima želim povoljne vremenske uvjete i uspješnu regatu.", kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić te pozvao građane da prisustvuju događaju.

>> 18. Šibenska regata krstaša

1/25 Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

"Šibenska regata se jedri u akvatoriju šibenske luke, što je čini posebnom iz više razloga. Najvažnije je što se regata kao malo koja druga može u cijelosti pratiti s obale, pa šibenska riva i tvrđave postaju svojevrsno gledalište. I ove godine programu regate se pridružila JU “Tvrđava kulture” koja će u subotu otvoriti vrata tvrđave Barone zainteresiranim građanima.

Organizacija ove manifestacije naš je doprinos razvoju jedriličarskog sporta, produljenju turističke sezone i očuvanju pomorske tradicije u našem gradu", istaknuo je predsjednik JK “Val” Marin Paić.

Počele pripreme za Advent u Šibeniku kiti se i uređuje Počele pripreme za nadolazeći Advent u Šibeniku

U subotu 01. prosinca na startu regate očekuje se oko 40 jedrilica, a jedrit će se kao i uvijek  na potezu: riva – šibenski most – Mandalina – riva. Predsjednik Regatnog odbora Denis Marinov kazao je kako meteorološke prognoze predviđaju hladno vrijeme bez padalina.  

U poslijepodnevnim satima u subotu, 01. prosinca u Gradskoj vijećnici bit će upriličena svečana dodjela nagrada, kao i dodjela priznanja “Valovi Šibenika”.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

“Dobitnici Plakete “Valovi Šibenika” za ovu godinu su Matej Barhanović i Matej  Lisičar, vlasnik Centra ronjenja "Dolphine" s Bola na Braču koji su 24.rujna 2018. godine u hvarskom kanalu spasili dvojicu jedriličara na dasci, no na žalost  nisu uspjeli spasiti mladu surfericu iz Meksika.”, najavio je Zoran Lučić Luca, idejni začetnik priznanja “Valovi Šibenika”.

U nedjelju 02. prosinca će posade pobjednici po skupinama (ORC i OPEN) između sebe jedriti na istovjetnim jedrilicama za titulu ukupnog pobjednika 19. Šibenske regate krstaša. To izuzetno zanimljivo i napeto natjecanje nosi naziv “Kup Branka Iljadice Rape” u spomen na prerano preminulog proslavljenog jedriličara i člana JK Val.

učenje po metodama univerzalne sportske škole Besplatni košarkaški treninzi za sve djevojke