Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Pag

Festival starih zanata

Festival starih zanata
Foto: Grad Pag
Oživjet će se stari znati i vještine: lončarstvo, stolarstvo, kovačnica, izrada vrša od žuka, košaraštvo, sirarstvo, izrada paške čipke, tradicionalno pečenje rakije, predenje vune na kudiju, opletanje boca, popravak ribarske mreže

Manifestacija Festival starih zanata održava se u Pagu 23. i 24. kolovoza od 20:00 sati. Festival se održava već petu godine zaredom. Vela ulica i Trg Petra Krešimira IV. oživjet će uz stare zanate i vještine: lončarstvo, stolarstvo, kovačnica, izrada vrša od žuka, košaraštvo, sirarstvo, izrada paške čipke, tradicionalno pečenje rakije, predenje vune na kudiju, opletanje boca, popravak ribarske mreže, priopćili su iz Grada Paga.

Sve to će razveseliti posjetitelje koji vole vidjeti zanate i vještine kojima su se ljudi nekada služili, a danas su sve rjeđi. Zato je program Festivala starih zanata zanimljiv uistinu svima, uživaju i djeca i odrasli. U programu sudjeluju Udruga Paška alka iz Paga i Udruga stari zanati iz Hlebina, te obrtnici. Organizator i pokrovitelj je Grad Pag.

Festival paške čipke Festival čipke Božinović: Ovaj je festival izlog naše kulture