Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Vježba četiri puta tjedno

Fit političar: Habijan se na Instagramu pohvalio isklesanim tijelom

Damir Habijan
Foto: Instagram
'Vježbam 45 do sat vremena dnevno, četiri puta tjedno, i to je sve. Izgled mi nije u prvom planu, nego da se ispucam', rekao je predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan

Darko Milinović je dobio konkurenciju. Njegov stranački kolega, varaždinski odvjetnik i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan (35), također je pokazao mišiće. I to kakve!

Na Instagramu je objavio nekoliko fotografija s ljetovanja, odjeven samo u kupaće gaćice.

- Ne bavim se teretanom i bodybuildingom nego s crossfitom. Dakle, ne bildam nego se bavim nečim što mi odgovara za oslobođenje od stresa - pojašnjava nam Habijan. Crossfit je kombinacija dizanja utega, aerobnih vježbi i gimnastike. Izmislili su ga, a tko drugi nego Amerikanci, s motom "rutina je neprijatelj".

- Vježbam 45 do sat vremena dnevno, četiri puta tjedno, i to je sve. Izgled mi nije u prvom planu, nego da se ispucam - dodaje Habijan, koji kao da se opravdava što brine o tijelu.

Foto: Instagram

- Razmišljao sam i o boksu, ali možda sam malo prestar i ne bi bilo najpametnije da sad počnem boksati - smije se. Uz Crossfit se veže i tzv. "cavemen" prehrana (cavemen  je prevedeno na hrvatski špiljski čovjek), što bi se danas moglo svesti pod ono "kaj su jeli naši stari".

- Znam jesti i krivo, no važno je da se dobro osjećam. Crossfit je primjeren za sve od 9 do 99 godine. Ne znam zašto se političari više ne bave sportom. Svaki čovjek može 40 minuta dnevno odvojiti za nešto što mu odgovara. Netko više voli gledati televiziju, što je isto legitimno, netko će šetati ili plivati. Glavno je, ponavljam, oslobađanje od stresa - zaključuje Habijan, koji je bio kandidat HDZ-a za gradonačelnika Varaždina.

Među hrvatskim političarima po fotkama nabildanog torza i bicepsa dosad je neprikosnoveni vladar bio bivši ministar zdravstva Darko Milinović.