Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
U Slavonskom Brodu otvorena izložba “Volim svoju županiju”

Fotografije koje su nam približile manje poznate dijelove Hrvatske

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
– Fotografije su potaknule korisnike društvenih mreža na aktivnost: podijeljene su više od tisuću puta, lajkane tko zna koliko puta, no ono najvažnije je da potiču povezivanje s predivnim mjestima koje krije svaka županija – rekao je župan Danijel Marušić

U brodskoj Gradskoj knjižnici otvorena je izložba “Volim svoju županiju” Hrvatske zajednice županija, čiji je cilj približiti građanima dijelove Lijepe Naše za koje možda nisu ni znali da postoje. Pritom su se koristili novim medijima kako bi osigurali što veću vidljivost, ali i mlađim generacijama ukazali na važnost regije iz koje potječu. Izložbu je otvorio brodsko-posavski župan Danijel Marušić, 
predsjednik Hrvatske zajednice županija.

– Mogu reći da smo uspjeli u svojoj namjeri da se približimo i mlađoj populaciji. Fotografije su potaknule korisnike društvenih mreža na aktivnost: podijeljene su više od tisuću puta, lajkane tko zna koliko puta, no ono najvažnije je da potiču povezivanje s predivnim mjestima koje krije svaka županija – rekao je Marušić.

Stručni žiri birao je najbolje fotografije po županijama, a ukupan broj bodova definirao je konačnu rang-listu. Osim žirija, nagrađena je i fotografija koja je prikupila najviše glasova putem aplikacije volimzup.hr. Žirijem je predsjedala profesionalna fotografkinja Marija Milin, koja je zajedno sa županom Marušićem dodijelila nagrade i priznanja najboljim fotografima iz četiriju županija – Dejanu Adžiću, Suzani Kevek, Lidiji Škoro te Ivanu Selciju.

Spomenimo da je u kategoriji najbolje fotografije, prema mišljenju stručnog žirija, pobijedila Mary Crnković Pilaš iz Zagreba. Dronom je najbolju fotografiju snimio Vladimir Bogovičić iz Primorsko-goranske županije, a iz te županije dolazi i autor fotografije s najviše osvojenih lajkova – Dorijan Delost.