Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Lipanjska operna noć

Glazbena poslastica u čast velikog Sigmunda Romberga

Foto: Grad Belišće
Belišćanska publika uživala je u koncertu zbora, solista i orkestra HNK u Osijeku

Mjesto više tražilo se u gledalištu ispred Palače Gutman u Belišću gdje je nedavno održana Lipanjska operna noć. Mnogobrojna belišćanska publika uživala je u koncertu zbora, solista i orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

Uz brojne visoke uzvanike, Belišće proslavilo Dan grada Belišće je industrijski grad koji je ponosan na svoje 22 nacionalne manjine

Ta veličanstvena glazbena noć bila je posvećena opusu Sigmunda Romberga, jednog od najpoznatijih skladatelja popularne glazbe 20. stoljeća. Iako je Sigmund Romberg većinu svog odraslog života proveo u SAD-u, u djetinjstvu je živio i u Belišću. Završivši ondje osnovnu školu, upisao je 1897. godine Realnu gimnaziju u Osijeku, gdje je i maturirao. Gimnazijske dane proveo je u osječkoj Tvrđi, studirao je u Mađarskoj i Austriji, a odselio se u Ameriku 1909. Vratio se u Belišće 1922. u posjet i održao koncert. Njemu u čast, u Belišću se organiziraju Rombergove glazbene večeri još od 1970., a njegovo ime nosi i belišćanski Centar za kulturu.

Uz Rombergovu glazbu, solisti, zbor i orkestar osječkog Hrvatskog narodnog kazališta, pod ravnanjem dirigenta Mladena Tutavca, izveli su i brojne druge popularne pjesme iz filmskih hitova te arije iz mjuzikla i opereta. Ulaz je bio slobodan.