Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
JAČANJE ULOGE ŽUPANIJA

Goran Pauk ponovno predsjednik Hrvatske zajednice županija

1/3
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
"Prije svega ćemo se baviti sa realizacijom prijenosa poslova državne uprave na županije. To je jedan ozbiljan zadatak za koji se dugo spremamo, a sada kreće od 1. siječnja de facto u provođenje", istaknuo je Pauk

Šibensko-kninski župan Goran Pauk (HDZ) ponovno je izabran za predsjednika Hrvatske zajednice županija, a premijer Andrej Plenković tom je prigodom ustvrdio kako je "sinergija između Vlade i županija bez presedana" dok je županima poručio da im je Vlada prijatelj i partner.

DODIJELJENE NOVE SUBVENCIJE Novac će dobro doći za kupnju ovaca, koza, krava, magaraca, ali i plastenika

Na Skupštini je za potpredsjednika Hrvatske zajednice županija izabran koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Novi-stari predsjednik Pauk poručio je da će ono što su dosad radili nastojati podići na višu razinu jer za to postoje dobre pretpostavke.

- Prije svega ćemo se baviti realizacijom prijenosa poslova državne uprave na županije. To je ozbiljan zadatak za koji se dugo spremamo, a sada kreće od 1. siječnja de facto u provođenje - istaknuo je Pauk.

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Drugi krug predsjedničkih izbora vjerojatno će, kaže, 'pasti' u vrijeme kad bi oni već trebali gospodariti državnom upravom i obavljati sve poslove.

Plenković je naglasio da je zadovoljan suradnjom sa županima poručivši im da će im i dalje Vlada biti i prijatelj i partner, veselit će se njihovim sugestijama i svemu što zajednički mogu učiniti na dobrobit hrvatskih građana i na korist svih dijelova Hrvatske.   

Istaknuo da su u protekle nešto više od tri godine ostvarili svojevrsnu sinergiju između Vlade i županija te gradova i općina na razini koja do sada nije bila praksa. Podsjetio je i da je ministar uprave Ivan Malenica koji je na dužnosti šest mjeseci obišao županije vrlo brzo i vrlo detaljno i intenzivno razgovarao sa županima. 

STRUČNI SKUP RAVNATELJA OSNOVNIH ŠKOLA Pauk: Učiteljima treba dati veću autonomiju i kreativnost

- To samo potvrđuje da ona politika djelovanja na državnoj razini i na razini županija kao zajedničkoga tima za rad na dobrobit svih krajeva Hrvatske, svih naših sugrađana neovisno o tome koja je politička opcija gdje dobila većinsko povjerenje je kontinuirana i stalna politika ove Vlade i tako će i biti i tako mora biti - istaknuo je Plenković.

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Drago mu je, kaže, da su i brojna ministarstva radila projekte za županije.