Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
POTPISANI NOVI UGOVORI

Gospodarski centar niknut će u dvije godine

Gospodarski centar niknut će u dvije godine
Foto: Osječko-baranjska županija
Gospodarski centar imat će ukupno oko 73.500 četvornih metara neto površine zgrada te 35.000 kvadrata neto otvorenih površina s multifunkcionalnim sadržajima za poslovanje poduzetnika i organizaciju događaja.

Ugovor o provedbi projekta izgradnje Gospodarskog centra u Osijeku te ugovor o financiranju uređenja građevinskog zemljišta za izgradnju nerazvrstane ceste radi pristupa Zgradi 1. Gospodarskog centra u Osijeku potpisali su župan Ivan Anušić i zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš. Uredili su i prava i obveze između Grada i Županije kao partnera u realizaciji projekta.

POTICANJE GOSPODARSTVA Centar za pametnu poljoprivredu i ICT gradit će se u Virovitici: Smanjit će se troškovi proizvodnje

– Nakon izrade projektne dokumentacije, koja treba biti gotova do ožujka 2021., počet će prva faza izgradnje, a odmah po njenom završetku počinje druga faza, i to sredstvima EU i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Nadamo se da će se cijeli Gospodarski centar sagraditi u iduće dvije godine – kazao je župan Ivan Anušić.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak dodala je da se već priprema javni poziv na koji će se Osječko-baranjska županija moći prijaviti kao nositelj projekta, a prva faza u vrijednosti od 45 milijuna kn može se početi realizirati već početkom sljedeće godine.

Razgovori o suradnji sa Županijom Ruse iz Bugarske Zajedno do investicija u poljoprivredu, turizam, kulturu i lučku infrastrukturu

Nakon potpisivanja navedenih ugovora održana je Početna konferencija projekta Izrada dokumentacije za Gospodarski centar, projekta vrijednog 7,447.000 kuna, od čega 6,329.950 kuna sufinancira EU. Gospodarski centar imat će ukupno oko 73.500 četvornih metara neto površine zgrada te 35.000 kvadrata neto otvorenih površina s multifunkcionalnim sadržajima za poslovanje poduzetnika i organizaciju događaja.