Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
NAJBOLJA STRUKOVNA ŠKOLA U HRVATSKOJ U 2021.

Gospodarskoj školi Čakovec "Šegrt Hlapić"

Foto: Međimurska županija
Nagradu je dodijelilo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja na prijedlog Obrtničke komore Međimurja

Gospodarska škola Čakovec najbolja je strukovna škola u Hrvatskoj i dobitnica nagrade “Šegrt Hlapić” za 2021. Nagradu joj je dodijelilo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja na prijedlog Obrtničke komore Međimurja na svečanosti u Zagrebu, koja je održana u povodu Dana Hrvatske obrtničke komore.

Europska godina željeznice i 161 godina prve pruge u Hrvatskoj Uložit će 4,4 milijarde eura u razvoj zapostavljene željeznice

Kriteriji za izbor najbolje škole bili su broj nastavnih programa i programa za zanimanja iz sustava vezanih obrta, sudjelovanje i uspjeh učenika na državnim natjecanjima znanja i vještina, prosječan uspjeh učenika, broj manifestacija na kojima je škola prezentirala zanimanja u sustavu vezanih obrta te programi u kojima sudjeluje škola, a koji su sufinancirani europskim sredstvima. Gospodarska škola Čakovec ima 350 učenika i već niz godina uspješno provodi razne projekte EU.

– Naš rad i trud koji smo uložili unatrag posljednjih pet godina sada je prepoznat, no važno je naglasiti da to nije rezultat rada pojedinaca, već uspjeh cijelog sustava, od naših djelatnika, profesora, mentora i učenika do potpornih ustanova, a posebno moramo zahvaliti Međimurskoj županiji i Obrtničkoj komori Međimurja na dosadašnjoj suradnji. Ova nagrada dodatan nam je poticaj za rad, ali i za još snažnije povezivanje obrazovanja i obrtništva na dobrobit naših učenika – rekao je ravnatelj Renato Vinko, koji je ponosan što je nagrada „Šegrt Hlapić“ prvi put stigla u Međimurje.

ZLATNA NARANČA Odabrani najbolji kandidati za nagradu ruralnog turizma za 2021.

– Zajedno s Gospodarskom školom Čakovec, ostalim strukovnim školama i institucijama nastavljamo jačati strukovna zanimanja, povezivati obrazovanje s gospodarstvom kroz stipendije, stručne prakse, centre kompetentnosti i znanstveno-istraživačke centre – rekao je župan Matija Posavec i najavio da je projektna dokumentacija za obnovu Gospodarske škole, vrijednu oko 10 milijuna kuna, spremna za prijavu na natječaj.