Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
VRIJEDNOST INVESTICIJE IZNOSI OKO 11 MILIJUNA KUNA

Gotov projekt za sportsku dvoranu OŠ Brodarica

Foto: Grad Šibenik
Projektom je predviđena sportska dvorana i četiri nove učionice

Završena je izrada glavnog projekta za gradnju dvorane i dodatnih učionica u Osnovnoj školi Brodarica. Projektom rekonstrukcije predviđena je izvedba sportske školske dvorane s pratećim sadržajem te izvedba četiri nove učionice.

Potpisani ugovori s korisnicima subvencije Stanarima gradske jezgre Grad plaća polovicu iznosa obnove starih fasada i krovišta

U etaži prizemlja nalaze se prateći prostori dvorane: sanitarni čvor, četiri svlačionice s praonicama, sanitarna prostorija za osobe smanjene pokretljivosti, nastavnički kabineti, spremište sprava i opreme, spremište, te vertikalna komunikacija (dizalo+stubište). Na katu se iz zajedničkog prostora za okupljanje odvajaju dva hodnika, na sjevernu i na južnu stranu. Iz svakog se pristupa u nove učionice i kabinete (učionica hrvatskog jezika, učionica stranog jezika te kabinet hrvatskog jezika i stranog jezika) na sjevernoj strani, te učionica matematike i informatike s kabinetom matematike na južnoj strani.

Kabineti hrvatskog jezika, matematike te stranog jezika imaju izlaz na vanjski atrij preko kojeg dobivaju prirodno osvjetljenje i zračenje. U nastavku dogradnje na sjeveroistočnoj strani planirano je kombinirano vanjsko igralište, izvijestili su iz šibenske uprave.

– Konačno će i djeca koja pohađaju Osnovnu školu Brodarica dobiti adekvatne uvjete za rad. Sportska dvorana i dodatne učionice omogućit će poboljšanje učeničkog standarda u održavanju nastave tjelesnog odgoja te predmetne nastave – kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, naglasivši da je konačna realizacija ovog projekta među prioritetima Gradske uprave.

Zamjenica gradonačelnika najavila pokretanje projekta Urbani vrtovi Puljani se mogu prijaviti za jednu od trenutačnih 88 parcela za urbani vrt na Gregovici

Postojeća građevina OŠ Brodarica ima neto površinu 1153,57 m2, a nakon dogradnje školskog prostora i dvodijelne školske sportske dvorane imat će ukupnu neto površinu 2571,19 m2. Projekt je u postupku ishodovanja građevinske dozvole, a izradila ga je tvrtka Verus projekt d.o.o. Procijenjena vrijednost investicije je oko 11 milijuna kuna.