Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Aktivni zimski praznici za djecu

Gotovo susjedi, a upoznali se tek na igraonici

Varaždin
Foto: Grad Varaždin
Za cijeli projekt tijekom zimskih praznika Grad izdvaja oko 7000 kuna

Dvadesetak djevojčica i dječaka okupilo se u društvenom domu Mjesnog odbora Zbelava na radionici u sklopu projekta besplatnih interaktivnih radionica za djecu BIRD, koje su organizirane i u Poljani Biškupečkoj, Jalkovcu, Črncu, Kučanu, Gojancu i Hrašćici.

– Roditelji najčešće imaju poteškoća s time kako da djeca provode slobodno vrijeme, kad rade za vrijeme praznika. Grad je uspio postići da sva djeca koja žele mogu po prigradskim Mjesnim odborima na organiziran način provoditi svoje slobodno vrijeme. Zahvaljujem voditeljici projekta Lani Žeher. Malim sredstvima Grad omogućuje djeci da provode svoje slobodno vrijeme, da se druže, igraju, uče i bave se sportskim aktivnostima. Projekt će se nastaviti tijekom ljetnih praznika. Odaziv je jako dobar, gotovo 60 do 70 posto djece osnovnoškolske dobi dolaze na ovakve interaktivne radionice – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok koji je posjetio radionicu u Zbelavi.

Šetnja na Korzu Završila akcija Turističke zajednice Nagrađeni ljudi koji su ključ uspjeha u razvoju turizma

Društveni domovi zimi su uglavnom prazni, a takve radionice jedan su od načina da se popune. Idejna začetnica radionica je Dijana Puškadija-Topić, a projekt provodi Lana Žiher.

– Naglasak je na socijalizaciji, da se djeca međusobno druže. Neka djeca koja žive možda pet kuća udaljeni jedno od drugoga tek su se ovdje počela družiti i upoznavati. Manje-više ta djeca su unutra za kompjutorima, manje su vani i ne poznaju se. Mnoge igre su zaboravili, a za neke koje su igrali njihovi roditelji nisu ni čuli. Bio im je jako zabavan gumi-gumi koji su igrali i po sat vremena – rekla je voditeljica radionice L. Žiher.

Za cijeli projekt tijekom zimskih praznika Grad izdvaja oko 7000 kuna.      

Za oko 6000 djece Podijeljena dječja božićnica od 120 kuna