Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
BIVŠA PREDSJEDNICA RH POSJETILA NOVSKU

Grabar-Kitarović obišla tvornicu mikroalgi

Foto: Grad Novska
Tvornica "Phyox" uskoro će početi s radom

Nakon što je sredinom prosinca 2019. godine Kolinda Grabar-Kitarović, tada predsjednica Republike Hrvatske, položila kamen temeljac za gradnju tvornice mikroalgi „Phyox“ u Poduzetničkoj zoni Novska, u petak 5. ožujka obišla je pogone u kojima je počela i proizvodnja.

SASTANAK GRADONAČELNIKA S MINISTROM BUTKOVIĆEM Cilj je što skorija gradnja drugog kolosijeka pruge Zagreb – Novska

S procesom proizvodnje i radovima u pogonima, gdje se završava postavljanje svih elemenata za daljnji proizvodni proces, Kolindu Grabar-Kitarović upoznao je Dražen Breglec, ulagač i suosnivač tvornice.

Ovo je prva tvornica takvog tipa u Hrvatskoj, pokreću je Dražen Breglec i poslovni njemački partner Bernd Herrmann, ulagači i suosnivači tvornice mikroalgi „Phyox“ u Poduzetničkoj zoni Novska.

Uskoro se u tvornici očekuju aktivnosti oko proizvodnje. Kako doznajemo, iz Njemačke dolaze biotehnologinje koje će nakon montaže „uhodavati rad finalne opreme“, a Breglec najavljuje i skoro zapošljavanje stručnjaka za ovu vrstu proizvodnje te punu funkcionalnost pogona sljedećih mjeseci.

KUTINA Tko ima mirovinu do 1000 kn dobiva 400 kn uskrsnice, a 300 kn za one koji imaju do 2000 kn

Osim završnog unutarnjeg, u tijeku je i uređenje vanjskog kruga tvornice.

Tijekom kratkog boravka u Novskoj, s gradonačelnikom Marinom Piletićem i njegovim zamjenicima Marijom Kušmiš i Sinišom Kesić, Kolinda Grabar-Kitarović obišla je i Poduzetnički inkubator PISMO Novska, Centar za razvoj gaming industrije.