Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Potpisani ugovori

Grad će sa 600 kn mjesečno stipendirati 36 studenata

Foto: Grad Kutjevo
Gradonačelnik Budimir poželio je mladima puno uspjeha u daljnjem školovanju i naglasio da se nada njihovu povratku

Kutjevački gradonačelnik Josip Budimir u gradskoj je vijećnici ugostio mlade Kutjevčane – studente koji su ostvarili pravo na stipendiju u akademskoj godini 2019./2020. Potpisani su ugovori s četvrtom generacijom stipendista Grada Kutjeva, njih ukupno 12, te je ujedno ostvareno produženje ugovora za 24 stara studenta.

Naglasak na rekonstrukciji muzeja i opremanju Požeške kuće Gradu odobreno 33,5 milijuna kuna za projekt “Požeške bolte”

Grad Kutjevo u tekućoj akademskoj godini stipendirat će ukupno 36 studenata iznosom od 600 kuna mjesečno.

Gradonačelnik Budimir poželio je mladima puno uspjeha u daljnjem školovanju i naglasio da se nada njihovu povratku i zapošljavanju u rodnom kraju.

Pozvao je mlade da se aktivnije uključe u društveni život Grada Kutjeva te da svojim znanjem, idejama i prijedlozima sudjeluju u stvaranju boljih životnih uvjeta cijele zajednice, a posebno da se uključe u novu udrugu mladih koja pokazuje sve više inicijative u javnom životu Grada.

Rodio se 2. siječnja Mali Ino prva je požeška beba u 2020. godini

Unatoč pronatalitetnim mjerama, i Kutjevo se suočava s problemima kao što je “bijela kuga”, sve je manje rođenih stanovnika, a mladi odlaze u druge zemlje u potrazi za boljim životom. No taj negativan trend kojim je pogođena cijela Slavonija u Kutjevu nastoje preokrenuti.

Budimir je stoga napomenuo studentima da očekuje njihov povratak po završetku školovanja. Pozvao ih je da se uključe u gospodarski dio života grada Kutjeva, jer oni to svojim akademskim znanjem i obrazovanjem zaslužuju i mogu.

Raduje porast broja stipendiranih studenata iz godine u godinu, a svakako ima prostora za stipendiranje novih studenata i u sljedećoj akademskoj godini.