Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
aktivno sudjelovanja djece

Grad Križevci pokreće Dječje gradsko vijeće

Križevci
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell/Ilustracija
Prvi sljedeći korak u uspostavljanju Dječjeg vijeća su edukacije kako bi se učenici upoznali s funkcioniranjem vijeća nakon čega će gradonačelnik raspisati izbore

S ciljem aktivnog sudjelovanja djece u donošenju odluka važnih za život i razvoj djece, Grad Križevci pokreće Dječje gradsko vijeće.
Vijeće će imati ukupno sedam vijećnika od petih do sedmih razreda iz Osnovne škole Ljudevita Modeca, Osnovne škole 'Vladimir Nazor' i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju koji će se birati na mandat od dvije godine.

Odluku o pokretanju Dječjeg vijeća donijelo je Gradsko vijeće Grada Križevaca na prošloj sjednici, a jedan je od kriterija u sklopu Akcije 'Grad Križevci – prijatelj djece'.

"Ovaj korak samo pokazuje našu ozbiljnost u stjecanju statusa „Grad Križevci – prijatelj djece“, ali i dokazuje da ne želimo ovaj status samo deklarativno već zaista želimo maksimalno uključiti djecu i djelovati za njih", rekao je gradonačelnik Mario Rajn, izvijestili su iz Križevaca.

Prvi sljedeći korak u uspostavljanju Dječjeg vijeća su edukacije kako bi se učenici upoznali s funkcioniranjem vijeća nakon čega će gradonačelnik raspisati izbore. Baš kao i na pravim izborima, učenici će objavljivati kandidature, a izbori će se provoditi tajnim glasovanjem zaokruživanjem imena željenog kandidata.

Nakon što se održe izbori, članovi Dječjeg gradskog vijeća birat će svog predsjednika i zamjenika predsjednika odnosno dječjeg gradonačelnika.

Mario Rajn Stambeno pitanje Jeftiniji komunalni doprinos mladim obiteljima za izgradnju prve nekretnine