Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
subvencije

Grad Križevci subvencionira kamatu na kredite za nabavu repromaterijala za proljetnu i jesensku sjetvu

Foto: Grad Križevci
Na Javni poziv mogu se prijaviti svi subjekti koji imaju sjedište na području Križevaca, upisani su u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i nemaju dospjelih neizmirenih dugovanja prema Gradu Križevcima. Rok za prijavu za proljetnu sjetvu je 24. svibanj

Nakon što je prošle godine Grad Križevci bio prvi grad u Hrvatskoj koji je uveo program subvencioniranja kamata na kredite za nabavu repromaterijala za proljetnu sjetvu, Grad će ovaj program provoditi i u 2019. godini, ali uz dopunu. Osim proljetne sjetve, Križevci će subvencionirati i kamatu na kredite za nabavu repromaterijala za jesensku sjetvu.

Ugovor o poslovnoj suradnji na programu kreditiranja potpisali su gradonačelnik Mario Rajn, direktor Komercijalnog centra Bjelovar Igor Topljak te direktorica Filijale Križevci Vjera Devčić.

stanarina U iznosu do 1500 kuna Županija subvencionira stanarinu liječnicima

- Cilj nam je ojačati poljoprivrednu proizvodnju, prvenstveno primarnu proizvodnju. Nizom mjera koje ćemo provoditi kroz ovu godinu želimo potaknuti da upravo ti proizvodi u vrlo kratkom lancu dođu do njihovih stolova. Želimo da lokalni proizvođači kvalitetnim proizvodima  opskrbljuju lokalno stanovništvo. Jedna od tih mjera je i ova kojom želimo olakšati našim proizvođačima pripremu proljetne, odnosno jesenske sjetve - istaknuo je gradonačelnik Rajn.

Direktor Igor Topljak istaknuo je zadovoljstvo što na ovaj način banka može dati potporu križevačkim poljoprivrednicima.

- Ova kreditna linija u kojoj Grad Križevci sudjeluje s kamatnom stopom od 3 postotna poena je za konačnog korisnika 1,3 posto što je jedna od najjeftinijih kreditnih linija uopće u Republici Hrvatskoj. Ovo pokazuje da Grad Križevci i Erste banka vjeruju u svoje poljoprivrednike - dodao je Topljak.

Gradonačelnik potpisao sporazum vezan uz provođenje programa za starije osobe potpisan sporazum U Križevcima nastavljaju brigu o starijima

Na Javni poziv mogu se prijaviti svi subjekti koji imaju sjedište na području Križevaca, upisani su u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i nemaju dospjelih neizmirenih dugovanja prema Gradu Križevcima.

Kreditirat će se nabava repromaterijala – sjeme, presadnice (za povrtlarske kulture), zaštitna sredstva i gnojivo za sjetvu kukuruza, pšenice, stočnog ječma, zobi, soje i povrtlarskih kultura. Najmanji iznos kreditiranja je 5000 kuna, a najveći 500.000 kuna. Kamatna stopa iznosi maksimalno 4,3% godišnje za cijelo vrijeme otplate kredita, a Grad Križevci subvencionira kamatu od 3% godišnje fiksno.

Rok za prijavu za proljetnu sjetvu je 24. svibanj, a svi detalji oko prijave mogu se pronaći na stranici www.krizevci.hr ili pozivom na broj 048/628-929.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, fondove EU i javnu nabavu Ivan Biškup.

U SURADNJI S HŽ-OM Grad pozvao Križevčane da sudjeluju u kreiranju voznog reda