Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Partnerske konzultacije

Grad na putu do 12 milijuna eura

Rasprava o projektima
Foto: Maja Muškić
Izabrano je devet kapitalnih projekata i jedan za mjere poticanja gospodarstva, za koje će Grad Đakovo moći povući novac EU

Grad Đakovo sve je bliže povlačenju 12 milijuna eura iz EU. Održane su u listopadu u Đakovu dvoje partnerske konzultacije Jedinice za Intervencijski plan i Partnerstva za intervencijski plan Grada Đakova. Intervencijski plan strateški je operativni dokument koji analizira područja, definira viziju, ciljeve i prioritete razvoja te konkretne projekte s dinamikom i planom provedbe.

Marija Rotim i Nikolina Vuković godinama prikupljale podatke Izbjeglički logor u kojem nikad nije zabilježen incident

Riječ je o dokumentu na temelju kojeg se provodi Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova i koji predstavlja pripremu za povlačenje sredstava iz Europske unije. U suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, na osnovi donesenog dokumenta Grad Đakovo imat će mogućnost povlačenja 10 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj i dva milijuna eura iz Europskog socijalnog fonda. Na konzultacijama su se okupili mnogi predstavnici javnog, realnog i civilnog sektora.

Na drugim je konzultacijama protekle srijede analiziran Intervencijski plan, odnosno prijedlog projekata i projektnih ideja. Izabrano je devet kapitalnih projekata i jedan za mjere poticanja gospodarstva.

Đakovo Radovi na Gradskoj nastavno-sportskoj dvorani Obnavljaju svlačionice, postavili su kamere, uskoro stižu i novi koševi