Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Radovi na Gradskoj nastavno-sportskoj dvorani

Obnavljaju svlačionice, postavili su kamere, uskoro stižu i novi koševi

Đakovo
Foto: Maja Muškić
Vlaga se uvukla u zidove s kojih je otpadala žbuka, na to su upozoravali i ravnatelji škola i odlučili smo krenuti u sanaciju, kaže Ivan Šimić

Gradska nastavno-sportska dvorana u Đakovu trenutno je veliko gradilšte. Radovi na obnovi dvorane u punom su, naime, jeku, a rezultati su već vidljivi.

Obnova svlačionica, nabava i postavljanje novih koševa, uvođenje video nadzora, samo su neki od zahvata koji se odrađuju u Gradskoj nastavno-sportskoj dvorani, navode nam u đakovačkoj Gradskoj upravi. Obnova svlačionica privodi se već kraju, gotovo u potpunosti je postavljen i video nadzor koji će povećati razinu sigurnosti, a uskoro stižu i novi koševi.

Gradonačelnik Mandarić i ministar Pavić potpisali su ugovor o dodjeli EU novca za projekt "Svi ZAjedno" Projekt "Svi ZAjedno" Zaposlit će se 65 žena, a brinut će o 260 starijih i nemoćnih Đakovčana

Nova hidroizolacija

Da su svlačionice vapile za obnovom, reći će i Ivan Šimić, čelni čovjek gradskog poduzeća Cito Đakovo d.o.o., a ta tvrtka i upravlja dvoranom.

– Vlaga se uvukla u zidove s kojih su otpadali dijelovi žbuke, na taj problem ukazivali su i ravnatelji škola i odlučili smo krenuti u sanaciju. Riječ je o četiri svlačionice plus dvije za razrednu nastavu. Skinuli smo vlažnu žbuku, došli smo do suhe cigle, na taj zdravi materijal, postavlja se hidroizolacija i nova žbuka – opisuje direktor Ivan Šimić što će građevinari i majstori sve odraditi na nastavno-sportskoj dvorani do konca ovoga projekta.

Samo u obnovu svlačionica bit će uloženo, iznosi on, oko 50.000 kuna vlastitih sredstva, a radove izvode djelatnici Cita.

Uz već navedeno, idućih će dana biti izmijenjena i konstrukcija dvaju koševa, investicija vrijedna 115.000 kuna.

– Postojeća dva koša su izuzetno opasna, jedan je nedavno pao. Srećom, nitko pri tome nije ozlijeđen. Zbog sigurnosti, to je ono što se mora odmah napraviti. Slijedi, potom, izmjena "propalog" parketa ispod koševa, a bude li sredstava, postoji mogućnost obnove cijelog parketa i izvlačenje crta za rukomet, košarku i odbojku – nastavlja Šimić.

Česta uništavanja fasade

Nažalost, vanjština fasade, kažu u Citu, uništava se na dnevnoj bazi pa su pronašli način kako da tome stanu na kraj.

Odlučili su, naime, na zgradu postaviti video nadzor, kako bi je zaštitili i povećali razinu sigurnosti, a pomoći će to i da obnovljena dvorana što duže sja punim sjajem.

– Poznato je da je bilo provala u prostorije pa će sve to s terenom pokrivati kamera. Ujedno, moći ćemo s tri kamere prenositi utakmice – navodi direktor benefite video nadzora.

Inače, Gradska nastavno-sportska dvorana u Đakovu otvorena je prije 15 godina. Građena je i opremana te joj je uređivan okoliš, pak, tijekom pet godina, a bila je to investicija od približno 20 milijuna kuna. Dvorana se prostire na 3000 četvornih metara, a broji tisuću i pol mjesta za gledatelje.

Održava se u njoj nastava tjelesnog odgoja za učenike dviju obližnjih osnovnih škola, a služi i za sportska natjecanja u u gradu, i sportu u Đakovu općenito.

Petrijevci obilaznica Državna cesta D34 Izgradnja obilaznice počinje u listopadu