Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
10 godina u Kutini

Grad nastavlja sufinancirati studente koji su upisali Libertas

Foto: Grad Kutina
Drago mi je da Kutina, kao grad srednje veličine, ali i koji nije županijski centar, ima Sveučilište sa 170 studenata uz povećanje broja upisanih, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić

Grad Kutina i Sveučilište Libertas potpisali su aneks ugovora o suradnji koja je započela 2010. godine. Ovim aneksom Grad Kutina obvezuje se s 400.000 kuna sufinancirati studente koji studiraju na kutinskom Libertasu u akademskoj godini 2019./20.

Vrijeme za gablec Školska prehrana za 789 učenika

– Ovim aneksom Grad Kutina potiče upisivanje studenata na Libertas Kutina. Sveučilište Libertas pokazalo je dobru volju za našom zamolbom te su smanjili iznos potpore za 100.000 kuna iako je osnovnim ugovorom propisana potpora do 500.000 kn. Grad Kutina lani je uspio podmiriti i sva zaostala potraživanja prema osnovnom ugovoru. Drago mi je da Kutina, kao grad srednje veličine, ali i koji nije županijski centar, ima Sveučilište sa 170 studenata uz povećanje broja upisanih – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

U kutinskoj upravi ističu kako ovime ne pomažu Libertasu, nego sugrađanima.

– Mjesečni troškovi studiranja u Zagrebu su oko 4000 kn pa na godišnjoj razini roditelji moraju izdvojiti više od 40.000 kn za studiranje svog djeteta. U Kutini im je samo školarina jedini trošak budući da studenti ostaju u svojem okruženju, ne plaćaju stanarinu ni režije – rekao je pročelnik Željko Tomičić.