Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Vrijeme za gablec

Školska prehrana za 789 učenika

Foto: Grad Kutina
Kutinski projekt traje već četvrtu godinu

Grad Kutina već četvrtu školsku godinu uspješno provodi projekte u sklopu poziva „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“. Tako je i ove godine kutinski projekt “Vrijeme za gablec – 2” odabran za financiranje u iznosu od 811.292,35 kuna. Time je osigurana školska prehrana za 789 učenika.

Ministar gospodarstva sastao se s gradonačelnikom Kutine Nova perspektiva razvoja Kutine

Projekt je namijenjen učenicima koji pohađaju osnovne škole na području Grada Kutine čiji je osnivač Grad Kutina, a koje su ujedno i partneri na ovom projektu koji se financira iz sredstava Europskog fonda Fond europske pomoći za najpotrebitije u okviru Operativnog programa za hranu i/ili materijalnu pomoć pri čemu posreduje Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

I prethodnih je godina Grad Kutina bio uspješan u provođenju projekata kojima je osigurana školska prehrana za djecu i učenike u riziku od siromaštva. Prvi put 2016. godine kada je Grad Kutina uz pomoć RA Mrav projektom „Osiguranje školske prehrane najpotrebitijima“ obuhvatio 231 učenika iz svih osnovnih škola Grada, a vrijednost projekta bila je 390.930 kuna. U 2017. godini uspješno su osigurani besplatni obroci za 289 učenika projektom pod nazivom „Gablec u školi“ u iznosu od 290.500 kuna. U školskoj godini 2018./2019. bilo je osigurano 826.529 kn za 788 učenika u projektu pod nazivom „Vrijeme za gablec“.

Vatrogastvo Uredit će se objekti svih DVD-a u Kutini

– Iznimno mi je drago što Grad Kutina uspješno provodi i piše projekte kojima osiguravamo prehranu u školama te time pomažemo našim učenicima i osnovnim školama – istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.