Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Vatrogastvo

Uredit će se objekti svih DVD-a u Kutini

Foto: Grad Kutina
Od 1900 članova vatrogastva u Kutini, čak je 550 djece i mladeži i 450 operativnih vatrogasaca što tu vatrogasnu zajednicu čini jednom od najmnogo-brojnijh u Hrvatskoj

U 2020. godini iz proračuna Grada Kutine za vatrogastvo izdvojiti će se 7,913.000 kuna. Od 1900 članova vatrogastva, čak 550 je djece i mladeži i 450 operativnih vatrogasaca, što je čini među najmnogobrojnijom vatrogasnom zajednicom u Hrvatskoj.

U Repušnici obilježen Svjetski dan vlažnih staništa Lonjsko polje, posljednju veliku močvaru Europe i hrvatsko bogatstvo treba očuvati

U zadnje tri godine uložena su značajna sredstva u vatrogasni vozni park i opremu. Nabavljeno je 19 vatrogasnih vozila koja su financirana dodatnim sredstvima iz proračuna Grada Kutine, iz sredstava za redovnu djelatnost Vatrogasne zajednice grada Kutine i sredstvima županijske Vatrogasne zajednice. Grad je vlastitim sredstvima nabavio i novu autocisternu za Vatrogasnu postrojbu Kutina, jedno vatrogasno vozilo za brze intervencije i Zapovjedno vatrogasno vozilo.

– Opremljenost vatrogastva na području Kutine u skladu je s propisima, ali i s potrebama, a sam broj vatrogasnih intervencija na godišnjoj je razini od 190 do 230 – ističe Slavko Špičak, predsjednik VZG Kutine.

Ove godine se planira sanacija vatrogasnih objekata Dobrovoljnih vatrogasnih društava. Do sada je uređen DVD u Repušnici, a DVD Kutinsko Selo je u suradnji s RA Mrav i Gradom Kutina aplicirali za sredstva iz EU fondova.

U Noći muzeja Muzej Moslavine obilježio 60. godišnjicu rada

– U iduće četiri godine planiramo ulaganja oko milijun kuna u sustavno uređenje svih objekata DVD-a. Dobra suradnja VZG-a Kutina i Grada Kutina donijela je niz kvalitetnih pomaka u vatrogastvu, a to je ulog u budućnost i sigurnost svih stanovnika ovoga grada – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.