Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
U Noći muzeja

Muzej Moslavine obilježio 60. godišnjicu rada

Foto: Grad Kutina
Za posjetitelje je bio pripremljen bogat program, od prezentacije vezane za 60. obljetnicu ustanove, preko nagradnih igara i jednočinke prof. Ante Juretića, do nastupa Rusalki

Muzej Moslavine Kutina obilježio je 60. obljetnicu svoga postojanja u sklopu ovogodišnje Noći muzeja. Time se odlično uklopio i u ovogodišnju temu Noći muzeja – „Velike obljetnice hrvatskih muzeja“.

Obnova kutinskih sportskih terena Nakon atletske staze na redu je uređenje dvorane IV.

Muzej Moslavine već 13 godina sudjeluje u ovoj manifestaciji te je i ove godine za posjetitelje bio pripremljen raznolik program, od prezentacije vezane za 60. obljetnicu ustanove, do jednočinke prof. Ante Juretića, nagradnih igara, razgledanja stalnog postava te nastupa vokalne skupine Rusalke. Nakon uvodnog pozdrava ravnateljice Muzeja Jasmine Uroda Kutlić, o 60 godina rada ustanove govorila je etnologinja i muzejska savjetnica Slavica Moslavac, koja je u dva mandata obnašala funkciju ravnateljice.

– Muzej ima 9500 predmeta podijeljenih u 22 zbirke prema odjelima i sve je uvedeno i registrirano, odnosno priznato od Ministarstva kulture. Osim izlaganja i predstavljanja unutar Galerije išli smo i na međunarodne izložbe i predstavljanja i ta međunarodna suradnja je vrlo značajna – istaknula je Moslavac.

Muzej Moslavina ima razvijenu i nakladničku djelatnost pa tako 1968. izlazi prvi zbornik Moslavine i do danas je izašlo 12 knjiga u kojima su pisali brojni autori. Uz to izdani su i mnogi katalozi, mape i priručnici.

Industrijsko-logistička zona Kutina Poduzetnike čeka 74 hektara – Grad im nudi mnoge poticaje i pogodnosti

– Grad Kutina Muzeju Moslavine uz 60. obljetnicu uredio je prostor, promijenjene su instalacije, a zidovi obojeni. Zadatak je i dalje se pripremati za ulaganja u ovu ustanovu – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.