Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Industrijsko-logistička zona Kutina

Poduzetnike čeka 74 hektara – Grad im nudi mnoge poticaje i pogodnosti

1/2
Foto: Grad Kutina
Industrijsko-logistička zona ima svu potrebnu infrastrukturu, a za nju je posebno otvorena internetska stranica www.kind.hr. Uz ovu, Kutina ima i tri poduzetničke zone u koje novi ulagači kontinuirano pristižu

Kako bi privukli mlade i zaustavili iseljavanje, Grad Kutina je prije nekoliko godina pokrenuo gradnju industrijsko-logističke zone vlastitim naporima i sredstvima.

U dvije godine Kutina znatno povećala ulaganja u sport Nakon atletske staze i kuglane, ove godine na red stiže i obnova bazena

Subvencioniranje kamate 3%

Na površini od 74 hektara koja je 100% u vlasništvu Grada Kutine predviđena je gradnja industrijskih postrojenja, logističkih terminala velikih površina, skladišno-manipulativnih objekata i industrijskih postrojenja.

Industrijsko-logistička zona obuhvaćena je prostornim planom i GUP-om Grada Kutine s proizvodnom i poslovnom gospodarskom namjenom te su na njoj formirane parcele za razvoj ciljanog gospodarstva. Što se tiče stanja komunalne, energetske i prometne infrastrukture, osigurani su svi tehnički preduvjeti za gradnju postrojenja te uz to postoji mogućnost spajanja na željeznički industrijski kolosijek s radom 24 sata na dan na lokaciji dužine oko 500 m.

Ono što Kutinu izdvaja su poticaji kojima Grad nastoji privući buduće investitore; niska početna cijena zemljišta, oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade u razdoblju od pet godina, te subvencioniranje kamate u iznosu do 3%. Sufinanciranje i poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja samo su neke od mjera kojima se nastoji utjecati na mikro i malo poduzetništvo, ističe kutinski gradonačelnik.

Završeni radovi na kinodvorani POU Kutina Za 1,2 milijuna kuna Kutinčani će sigurnije i udobnije gledati filmove

– Grad Kutina godišnje za pomoć gospodarstvu kroz razne potpore izdvoji 5 milijuna kuna iz vlastitog proračuna i nastoji biti na raspolaganju svojim poduzetnicima. Stojimo na raspolaganju svima koji žele krenuti u poduzetničke vode. Kao Grad najviše smo orijentirani na razvoj gospodarstva i pokušavamo dovesti što više investitora – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Hrvoje Krmelić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj dodaje da je industrijsko-logistička zona, za potrebe razvijanja pozitivnog investicijskog okruženja i privlačenja velikih investicija/industrija u Grad Kutinu, označena kao prioritet te je za njezin razvoj ove godine planirano 1,7 milijuna kuna iz proračuna, a ukupna vrijednost projekta je oko 14,5 milijuna kuna.

Sudjeluje i agencija Mrav

Uz Grad Kutinu, Razvojna agencija Mrav sudjeluje u projektu kao poveznica sa zainteresiranim poslovnim subjektima. Uz industrijsko-logističku zonu, Kutina ima i tri poduzetničke zone namijenjene poduzetništvu.

Obnovljena kuglačka dvorana u Športskom centru Kutina Jedna od najsuvremenijih kuglana u Europi otvorena u Kutini

Grad Kutina ovim putem poziva sve zainteresirane građane i poduzetnike da se jave, a sve relevantne podatke o kutinskoj industrijskoj zoni mogu se pronaći i na posebnoj internetskoj stranici www.khttp://www.kind.hr.