Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
U dvije godine Kutina znatno povećala ulaganja u sport

Nakon atletske staze i kuglane, ove godine na red stiže i obnova bazena

1/2
Foto: Grad Kutina
Kutina je poznati sportski grad, a jedan od njegovih zaštitnih znakova zasigurno je rukomet. Rukometaši Moslavine trenutačno su u 1. HRL sjever. Najvažnije sportsko ulaganje lani je bila obnova kuglane

Grad Kutina u protekle dvije godine intenzivno ulaže u razvoj sporta i sportskih aktivnosti što se provodi investicijama u sportsku infrastrukturu, u unapređivanje sportskih sadržaja te poticanjem rada sportskih udruga grada Kutine, kažu u kutinskoj gradskoj upravi.

Završeni radovi na kinodvorani POU Kutina Za 1,2 milijuna kuna Kutinčani će sigurnije i udobnije gledati filmove

Budžet za sport u Kutini su od 2017. godine povećali s pet milijuna kuna na 6,8 milijuna kuna, a u taj iznos ulaze direktna ulaganja u sport koja uključuju poticanje rada sportskih udruga na području grada Kutine te održavanje sportskih terena i izvanredna ulaganja koja uključuju investicije u sportsku gradsku infrastrukturu.

Godine neulaganja

Prošle godine puno je ulagano u tu infrastrukturu pa je tako u sklopu Športskog centra Kutina sagrađena nova atletska staza s tartan podlogom. Također, Športski centar Kutina dobio je i potpuno obnovljenu kuglačku dvoranu koja je sada jedna od najsuvremenijih kuglačkih dvorana u Europi. U ova dva pothvata Grad Kutina investirao je ukupno tri milijuna kuna čime su znatno poboljšani uvjeti treniranja u ta dva objekta.

– Time otvaramo nove mogućnosti svim uzrastima za napredovanje kako u sportu tako i u održavanju zdravlja. Ovime se direktno ulaže u mlade sportaše i građane koji su rekreativci – kaže ravnatelj Športskog centra Renato Habek.

Obnovljena kuglačka dvorana u Športskom centru Kutina Jedna od najsuvremenijih kuglana u Europi otvorena u Kutini

Ove godine planiraju se ulaganja u gradski bazen. Naime, od same gradnje bazena na njemu nije bilo provedenih radova ni većih ulaganja. Zbog dotrajalosti i nedovoljnog održavanja bazen je u lošem stanju te će Grad Kutina ove godine uložiti u rekonstrukciju bazena. U pripremi je izrada projektne dokumentacije.

Uspješni sportaši

– Kao gradonačelnik potičem suradnju sa sportskim udrugama grada Kutine i drago mi je što zajedno možemo raditi na stvaranju boljih uvjeta za naše sportaše i rekreativce. Do sada smo ispunili većinu predizbornih obećanja, poput ulaganja u kuglanu i atletsku stazu, te se nadam da ćemo i u sljedećem razdoblju ostvariti želje i potrebe naših sugrađana i provesti sve što je potrebno da bi grad ostvario svoj potencijal. Uspjesi sportaša s područja grada Kutine vidljivi su na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima te me izrazito veseli kada naši sportaši šire dobar glas o svojim uspjesima i Kutini – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić Godina 2020. u Kutini bit će u znaku projekta teškog pola milijarde kuna Na proljeće počinje gradnja i rekonstrukcija 130 kilometara vodovodne i kanalizacijske mreže

Od ovogodišnjih predviđenih 6,848.000 kuna za sport, 2,151 milijun kuna ide za 50 sportskih udruga koje se financiraju preko Zajednice sportskih udruga grada Kutine i Školskih sportskih saveza, što je povećanje za 600.000 kuna u odnosu na 2017. godinu. Ostatak su indirektna ulaganja za Športski centar 
Kutina.