Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ministar gospodarstva sastao se s gradonačelnikom Kutine

Nova perspektiva razvoja Kutine

Foto: Grad Kutina
Ministru Horvatu predstavljena Industrijsko-logistička zona

Tijekom posjeta Gradu Kutini ministru gospodarstva Darku Horvatu predstavljen je projekt gradnje i opremanja Industrijsko-logističke zone.

Veliki planovi Muzeja Moslavine u povodu 60. godišnjice postojanja Uz pripremu novih prostora za zbirke stiže i mobilna aplikacija za posjetitelje

– S novom Industrijsko-logističkom zonom površine 75 hektara na južnom ulazu u grad, u neposrednoj blizini auto-ceste, u Kutini se otvaraju nove perspektive razvoja gospodarstva. Uz opremljenost komunalnom infrastrukturom, ovom prigodom smo htjeli upoznati ministra s našom Zonom kako bi, bude li u kontaktu s potencijalnim investitorima, bio upućen u prednosti i kapacitete naše Industrijsko- logističke zone – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Ministar gospodarstva Darko Horvat u Industrijsko-logističkoj zoni zbog njene velike površine, dobrog prometnog položaja i osigurane infrastrukture vidi veliki potencijal.

– Ministarstvo gospodarstva u novoj EU financijskoj perspektivi od 2021. godine planira novi natječaj za sufinanciranje gradnje i opremanja poslovnih zona komunalnom infrastrukturom. Vjerujem kako će ova zona u Kutini biti spremna za prijavu na natječaj – naglasio je ministar. 

Vatrogastvo Uredit će se objekti svih DVD-a u Kutini