Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazmanski gradonačelnik potpisao ugovor

Grad ponovno sufinancira studentske kredite

Foto: Grad Čazma
Grad Čazma još od 2006. sufinancira kamatu na studentske kredite, a ako student završi školovanje s prosjekom 4,5 ili višim, Grad Čazma vraća ukupan iznos kredita

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak potpisao je ugovor o financiranju studentskih kredita s predstavnicima Erste&Steiermärkische Bank d.d. te je time potvrdio nastavak sufinanciranja čazmanskih studenata.

Natječaj Turističke zajednice Izabrana najljepša okućnica u Čazmi

Naime, Grad Čazma još od 2006. godine sufinancira kamate na studentske kredite, a ako student završi školovanje s prosjekom 4,5 ili višim, Grad Čazma vraća čitav iznos kredita. U proteklim godinama ovu je priliku iskoristilo 50-ak studenata, a za ovu akademsku godinu u proračunu Grada Čazme za tu je namjenu osigurano 50.000 kuna.

Dobre vijesti dočekale su i one koji tek trebaju postati učenici. Pri završetku je obnova i dogradnja čazmanskog dječjeg vrtića Pčelica. Taj je projekt vrijedan čak 6,3 milijuna kuna, a sredstva su ostvarena zahvaljujući prijavi na natječaj Mjera 7.4.1. Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a sve to dočekat će čak 45 novoupisane djece u vrtić.

Anton Cetin vrijedna donacija Akademski slikar Anton Cetin Gradu Čazmi daruje još 20 umjetnina

– Konačan završetak očekujemo u prosincu, kada je i rok za sve radove. Nakon toga slijedi tehnički pregled i dobivanje uporabne dozvole. Trenutačno u vrtiću imamo upisana 162 djeteta u 6 odgojnih skupina, a od siječnja će biti oko 200 djece u 8 skupina, što podrazumijeva i dodatno zapošljavanje odgojno-obrazovnih djelatnika i tehničkog osoblja – poručuje ravnateljica DV Pčelica, Martina Kovač.