Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
UKLONILI 303 TONE OTPADA

Grad Šibenik sanirao sedam ilegalnih odlagališta otpada u 2020. godini

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Apela nikad dosta i zaista se nadam da će neodgovorni pojedinci prestati s ovom ružnom navikom nagrđivanja okoliša, govori Nakić

Grad Šibenik tijekom 2020. godine sanirao je sedam nelegalnih odlagališta otpada na svom području, a uklonjeno je nevjerojatnih 303 tone otpada.

GRADONAČELNICI ČETIRIJU GRADOVA Novac od novogodišnje svečanosti dali Petrinji

Otpad je uklonjen s lokacija na području Grebaštice, Sitna Donjeg, Konjevrata, Jadrtovca, Solina, vojarne Bribirskih knezova te na otoku Žirju, izvijestili su iz šibenske gradske uprave.

– Apela nikad dosta i zaista se nadam da će neodgovorni pojedinci prestati s ovom ružnom navikom nagrđivanja okoliša. Sanacija nelegalnih odlagališta obveza je Grada Šibenika i gradskog proračuna, a sredstva koja smo uložili u ovu svrhu mogla su biti preusmjerena u nešto mnogo korisnije, kao što je uređenje ili opremanje dječjih igrališta. Osim toga, komunalnim redarima iznimno je teško ući u trag počiniteljima, a u ovim slučajevima izdano je 13 obveznih prekršajnih naloga od čega je naplaćena svega 5671 kuna – kazao je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Ante Nakić.

TRADICIJA U KATEDRALI Ni korona nije spriječila požeški božićni koncert

Za sanaciju je utrošeno više od 100 tisuća kuna, a osim djelatnika Zelenog grada u čišćenju dijela ovih ilegalnih deponija sudjelovali su i volonteri kluba Powerlifting Šibenik.

Važno je napomenuti da sve fizičke osobe imaju pravo godišnje besplatno odložiti do 1 tone krutog otpada na reciklažnom dvorištu na prostoru Bikarca, dok je cijena deponiranja građevinske šute i otpada na odlagalištu Bikarac 20 kuna po toni, istaknuli su iz šibenske gradske uprave.