Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
TRADICIJA U KATEDRALI

Ni korona nije spriječila požeški božićni koncert

Foto: Požeška biskupija
Na koncertu su nastupili solisti pjevači i solisti na instrumentima, a koncert je izravno prenošen online

Tradicionalni božićni koncert u požeškoj katedrali i ove je godine održan 27. prosinca, na treći dan Božića.

PRIJE 29 GODINA OSLOBOĐENO CIJELO PODRUČJE Najljepši poklon 123. brigade Požeštini za Božić

U skladu s epidemiološkim ograničenjima, na koncertu su nastupili solisti pjevači i solisti na instrumentima, a koncert je izravno prenošen na internetu. Među prisutnim gledateljima i slušateljima bio je i požeški biskup Antun Škvorčević, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici Požeške biskupije.

Na programu su bile hrvatske i svjetske božićne pjesme i druge skladbe. Program je započeo pjesmom Veselje ti navješćujem, a zatim su uslijedila djela A. Ramireza, H. Schütza, božićna pjesma iz Engleske Coventry carol i djela M. Regera, A. Pärta, H. Purcela, J. S. Bacha, I. pl. Zajca i A. Gretchaninova.

Improvizaciju na temu Narodi nam se Kralj nebeski izveo je orguljaš Krešimir Klarić, a potom su izvedena djela P. A. Yona i A. Adama. Koncert je završio izvedbama božićne pjesme iz Francuske “Iznad naših se poljana” i svojevrsne hrvatske božićne himne “Narodi nam se Kralj nebeski”.

U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI Gradonačelnica obišla pleterničke žurne službe

Nastupili su Ana Ticl, sopran; Marija Ticl, sopran; Gabrijela Škrabal, sopran; Lovro Ticl, truba; Antun Markulić, gitara i Krešimir Klarić, pozitiv i orgulje.