Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
UBLAŽAVANJE POSLJEDICA PANDEMIJE

Grad Slatina pomaže poduzetnicima

Foto: Turistička zajednica grada Slatine
Cilj je pomoći u očuvanju radnih mjesta, ističu u gradskoj upravi

Grad Slatina objavio je 16. travnja javni poziv poduzetnicima sa svog područja čiji je rad ograničen ili obustavljen Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Zahtjevi za ove potpore zaprimani su do proteklog ponedjeljka.

Gradonačelnik Ostrošić obišao dva gradilišta Društveni dom u Radosavcima već poprimio novu vizuru

Objavljeni javni poziv treći je u nizu, a prvi ove godine kojim se slatinskim poduzetnicima nastoje ublažiti posljedice krize zbog pandemije koronavirusa. Kroz te im je mjere tijekom 2020. godine Grad Slatina dodijelio bespovratna sredstva u iznosu od 360.000 kuna. Javnim pozivom propisane su dvije mjere u vidu oslobađanja od plaćanja komunalne naknade Gradu Slatini za razdoblje travanj – svibanj 2021. godine, te dodjela bespovratne potpore male vrijednosti za isto razdoblje u iznosu od 1500 kuna mjesečno.Prihvatljivi korisnici mjera su poduzetnici čija je djelatnost ograničena, odnosno uređena Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a koji su registrirani i obavljaju djelatnost u području ugostiteljstva.

– I naši su ugostitelji, kao i drugdje ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu, podnijeli težak teret i pretrpjeli znatne štete u svom poslovanju tijekom pandemije koronavirusa koja se nikako ne smiruje. Stoga nam je cilj putem ovog javnog poziva na neki način pomoći u nakani očuvanja radnih mjesta u području ugostiteljstva te održanju likvidnosti poslovanja poduzetnika – istaknuo je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.