Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Međunarodni dječji festival

Grad uređuju crtežima vrtićaraca iz cijele Hrvatske

1/10
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
U 15 festivalskih dana publika će imati priliku pratiti 110 različitih programa te će biti organizirane i 24 radionice za 600-tinjak djece. Održat će se i 21 predstava te jedan koncert

Šest dana uoči otvaranje 60. Međnarodnog dječjeg festivala u Šibeniku započelo je ukrašavanje grada festivalskim zastavicama koje su oslikala djeca iz dječjih vrtića u Hrvatskoj. Međunarodni dječji festival (MDF) bit će svečano otvoren u subotu, 20. lipnja 2020.  lutkarskom predstavom "Uspavanka za mišića" Dječjeg kazališta Branko Mihaljević iz Osijeka, priopćili su iz Grada Šibenika.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Prema riječima ravnatelja Bilića, zanimljivo je da će jubilarni festival otvoriti predstava teatra koji je 1958. godine otvorio prvo izdanje tadašnjeg Festivala djeteta, a u 15 festivalskih dana publika će imati priliku pratiti 110 različitih programa te će biti organizirane i 24 radionice za 600-tinjak djece.

Novi izgled internetske stranice Grada Šibenika Uz Popravimo.hr lakše do prijave ili rješenja problema

- Očekuje nas 21 predstava što javnih, što nezavisnih kazališta iz Hrvatske i jedan koncert, a unatoč pandemiji koronavirusa  Festival je zadržao međunarodni prefiks budući da ćemo do 4. srpnja imati i pet međunarodnih programa iz Kine, Francuske i Slovenije.  Svečano otvorenje s Ljetne pozornice koja neće imati tribine za gledatelje, izravno će prenositi HRT, a već sutradan, 21. lipnja,  na Svjetski dan glazbe tu će se održati jedan glazbeni program posvećen djeci i glazbi. Ni taj put neće biti gledališta jer moramo poštivati epidemiološke mjere razmaka među publikom i udaljenost od izvođača – kazao je Bilić.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Prodaja ulaznica započela je danas, a program 60. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku možete pronaći ovdje