Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Novi sportski tereni

Grade se dva terena za tenis, rukometno, odbojkaško i košarkaško igralište

Novi sportski tereni u Velikom parku u Našicama
1/2
Foto: Grad Našice
Uređenje sportskih terena stoji oko 3 milijuna kuna, a u sklopu je projekta prirodne baštine.

U Velikom parku u Našicama u tijeku je asfaltiranje sportskih terena. Investicija je to vrijedna oko 3 milijuna kuna, a provodi se u sklopu projekta prirodne baštine.

Petrinjsko prigradsko naselje napokon je dobilo kvalitetan sportski i višenamjenski sadržaj Nastavak ulaganja u vrtiće i igrališta Naselje Mošćenica dobilo dječje i sportsko igralište vrijedno 4,1 milijun kuna

Doprinos razvoju sporta

Radove su nedavno obišli gradonačelnik Josip Miletić, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović, pročelnik za investicije i prostorno planiranje Ivan Majer i voditelj Uprave šuma Podružnice Našice Vlado Keglević. Projektom Prirodne baštine oblikuju se, saniraju i obnavljaju vrijedni dijelovi kulturne i prirodne baštine kako u samog gradu, tako i u Velikom parku.

Racionalnim korištenjem prostora, na temelju prirodnih resursa, Veliki park nudi mogućnost razvoja turizma, sporta i rekreacije u Gradu. Tako će se osim kulturnih i turističkih sadržaja, građanima i posjetiteljima ponuditi i sportski i rekreacijski sadržaji. Napravit će se dva sportska terena za tenis, sportsko igralište za odbojku na pijesku te košarkaško i rukometno igralište.

Općina Čepin Novo, moderno središte sportskih i kulturnih događanja i samog mjesta

– Uz sportske će terene biti uređen i pristup igralištu sa svih strana te postavljene klupice. Tu su već postojeće sprave za vježbanje, a za rekreativce smo osmislili trčanje kroz čitav Veliki park. Vjerujem da će uskoro ova igrališta služiti svim našim sportskim kolektivima – kaže gradonačelnik Miletić.

Dodaje kako su u tijeku i radovi na otklanjaju drveća porušenog u velikom nevremenu koje je zahvatilo Grad te se zahvalio svima koji sudjeluju u raščišćavanju parka. Predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović rekao je kako će ovi sportski tereni dodatno služiti razvoju sporta u Našicama.

– Uz rekreativce koji će koristiti ove objekte, naši sportaši će imati još jedno mjesto koje će moći koristiti. Ovo je vrlo važan segment u razvoju sporta u Našicama budući da smo deficitarni sa sportskim objektima – rekao je Antolović i pozvao sve sportaše i rekreativce neka koriste ova igrališta ubuduće.

NOVA ULAGANJA U GRADU Opremanje sportske dvorane

Boravak u prirodi

Iz Gradske uprave poručuju kako su prepoznali važnost boravka u prirodi. Izgradnjom sportskih terena i aktivnim načinom života u prirodi pridonijet će se zdravlju i unaprijediti kvaliteta življenja Našičana. A trenirajući u našičkom parku, ujedno će uživati u ovom povijesnom, kulturnom i prirodnom lokalitetu grada.